Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kreischberg: 60 ezer nézőt várnak a világbajnokságra

2014.12.14. sielok.hu

2015. január 15. és 25. között rendezik meg egyidejűleg a FIS Freestyle Sí valamint a Snowboard Világbajnokságot, mégpedig a magyarok kedvenc síterepén, a stájerországi Kreischbergen. Az osztrák szervezők körülbelül hatvanezer nézőt várnak a rendkívül látványos versenyekre.
Ahogy közeleg a dupla világbajnokság időpontja, egyre több dolga van a rendezőknek, akik már most éjjel-nappal dolgoznak a pályák és a fogadólétesítmények előkészítésén. Elképesztő mennyiségű havat gyártottak, melyekből most készülnek a krossz és mogul pályák, valamint a légi akrobatikus számokhoz szükséges óriáskidobók. A helyszínen járva készítettünk friss fotókat a pályamunkákról. (Klikk a galériára!)
Jól haladnak a Freestyle és Snowboard VB előkészületek a Kreischbergen: ilyen lesz a Big Air nagy kidobó. | Fotó: sielok.hu 2015.01.10.
Jól haladnak a Freestyle és Snowboard VB előkészületek a Kreischbergen: ilyen lesz a Big Air nagy kidobó. | Fotó: sielok.hu 2015.01.10.
A tíznapos rendezvényre a világ 40 országából érkeznek sportolók. Ezen felül a rendezők hatvanezer érdeklődőt várnak. Ilyen hatalmas téli rendezvényt ritkán rendeznek a világban, ez már szinte egy "mini olimpia" - mondta újságírók előtt Karl Fussi, a Kreischberg síközpont vezetője. Ráadásul ez az első eset, hogy a síelők és a snowboardosok világbajnokságát egyszerre és egy időben rendezik. A közös rendezésnek előnyei is lehetnek, a másik sportág szurkolótábora is bekapcsolódhat a közvetítésekben, új rajongókat kaphat mindkét sportág és növekedhet a népszerűségük.
Egyre nő az érdeklődés a rendezvény iránt. Eredetileg hat tévétársaság küldött volna riportereket a helyszínre, de ez a szám mára már 17-re nőtt. Ugyanakkor közzétették, hogy a versenyekről élő közvetítések lesznek a Youtube-on is. Két YouTube csatornán - FIS Freestyle és FIS Snowboard - fogják közvetíteni HD minőségben, angol nyelvű kommentátorokkal.
Magyarországon az Eurosport2 magyar nyelven közvetíti a VB összes döntőjét.
A WM ARENA-ként jelzett területen lesznek a versenyek - a síterep többi része zavartalanul síelhető lesz a VB idején!
A WM ARENA-ként jelzett területen lesznek a versenyek - a síterep többi része zavartalanul síelhető lesz a VB idején!
A környéken található 9000 vendégágy nagy részét már lefoglalták, de még mindig vannak szabad szálláshelyek. Ha valaki azon gondolkozik, hogy merjen-e a világbajnokság ideje alatt Kreischbergre utazni, Fussi úr szavaival tudjuk bátorítani: "Mivel a VB a pályarendszernek csupán 5%-át foglalja el, a maradék 95%-án pedig a szokásosnál kevesebben fognak síelni, ezért igazi titkos tippként lehet ajánlani ez időszakra a Kreischberget. A hegy vendégeit síelés után pedig minden bizonnyal beszippantja majd a VB és az ahhoz kapcsolódó bulik hangulata."

Ráadásul a kreischbergi sípályák hókészítő infrastruktúrája a vb-nek köszönhetően tovább fejlődhetett. Az új géppark garantálja a jó havat nem csak a VB idején, de az egész szezonban.
  • 9 új ratrak érkezett a meglévő 8 mellé
  • 25 új hóúgyúval 110-re nőtt a hóóágyúk száma
  • Speciális techológiával hűteni tudják a víztározóból nyert vizet
  • üvegszálas szélessávú internetet vezettek be a Kreischbergre

A Világbajnokság Programja

  • Január 15. csütörtök 16:00 Kreischberg: Nyitóünnepség és Freestyle Síakrobatika
  • Január 16. péntek 11:45 Kreischberg: Snowboard Cross
  • Január 16. péntek 20.30 Murau: Snow Circus VB-Party
  • Január 17. szombat 18:00 Kreischberg: Snowboard Félcső
  • Január 17. szombat 20.30 Murau: Snow Circus VB-Party
  • Január 18. vasárnap 14:00 Kreischberg: Freestyle Sí Mogul egyéni verseny
  • Január 19. hétfő 12:15 Kreischberg: Freestyle Sí Mogul, páros verseny
  • Január 21. szerda 11:00 Kreischberg: Freestyle Sí és Snowboard Slopestyle
  • Január 22. csütörtök 13:00 Lachtal: Párhuzamos szlalom
  • Január 22. csütörtök 18:00 Kreischberg: Freestyle Sí Félcső
  • Január 23. péntek 13:30 Lachtal: Snowboard óriás műlesiklás
  • Január 23. péntek 18:00 Kreischberg: Freestyle Sí Félcső
  • Január 23. péntek 20.30 Murau: Snow Circus VB-Party
  • Január 24. szombat 18:00 Kreischberg: Snowboard Big Air
  • Január 24. szombat 20:30 Murau: Snow Circus VB-Party
  • Január 25. vasárnap 12:00 Kreischberg: Freestyle Sí Cross
  • Január 25. vasárnap 14:30 Kreischberg: Záróünnepség
Figyelem! Az időjárás miatt a programok időzítése változhat.

Up on the mountains - a Kreischbergi VB hivatalos dala. Érdemes megnézni, mert mert egész jó zenét mixeltek benne gyönyörű kreischergi életképekkel és párducruhás lányokkal!
Magyar versenyzők, akiknek szurkolhatunk: Gyarmati Anna, Viszlay Vanda, Kis Benedek, Papp Endre, Pátkai Marcell, Sümegi Péter, Szerb Mátyás.
KOMMENTEK
kissünöcske | 2015.01.15. 08:09
Nagyon szurkolok nekik, remélem HOLLE ANYÓ a havat is meghozza a havat, ha az előrejelzés fele bejön a 10 nap alatt, akkor az 50-60 cm friss havat jelenthet, no de itthon is ránk férne már valami TÉL!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
Szállástippek
Gasthof Kreischberg csillagcsillagcsillag
2016-ban felújított családias hangulatú kutyabarát panzió, 2-6 fős szobákkal, ellátással. A szállással szemben lévő sípálya kb. 1 km-re található, síbusszal vagy autóval könnyen megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Feriendorf Murau
Önálló, szépen berendezett házak Murau szélén. A környéken rengeteg kikapcsolódási lehetőség van. Akár 12 fő elszállásolására is alkalmasak a házak (70-135 m2), némelyikben pezsgőfürdő és szauna is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel-Gasthof Lercher csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, nagy múltú szálláshely Murau központjában, Kreischbergtől 7 km-re, 4 csillagos igényes szállodai, valamint 3 csillagos kedvezőbb árú szobákkal. Wellness: szauna, gőzszauna, relaxációs terem, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.