Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: 10 fős kabinos a Jochbergre

2013.11.28. Stánicz Balázs

A salzburgi-tiroli határon elhelyezkedő síóriás minden évben tud valami újat mutatni, ezúttal a Jochbergen épült egy 10 fős kabinos, ami igazi megváltás a korábbi liftekhez képest. Ezentúl gyorsan és kényelmesen utazhatunk a magasba.
Wagstättbahn, így hívják a síparadicsom legújabb tagját, azt a 10 fős kabinost, amiről évek óta álmodoznak a jochbergiek. Az álomból idénre valóság lett, a kabinos egy duplaülésest és egy csákányost vált le, jelentősen megrövidítve ezzel a menetidőt, a kényelmi szempontról nem is beszélve.
A hegyállomás
A hegyállomás
A felvonó kulcsfontosságú, hiszen Jochbergről ezzel szállhatunk be a pályarendszerre. Eddig egy 1979-es duplaüléses, majd az azt követő csákányos lift (1968) szolgálta ki a vendégeket, amik valljuk be, erre a célra már igencsak idejétmúltak.
Impozáns völgyállomás
Impozáns völgyállomás
A kabinost egy középállomással is ellátták, gondolván a (késő)tavaszi síelésekre, amikor már nincs annyi hó, hogy a völgybe lehessen siklani. A Wagstättbahn óránként 2400 embert tud szállítani, mindezt 6 m/s sebességgel. Az 1100 méteres távot alig 3,5 perc alatt teszi meg.
KOMMENTEK
százas | 2013.11.28. 14:44
Az igaz, hogy gyorsan, de nem annyira kényelmesen. Egy bubis székest sokkal többre tartok, mint egy kabinost.
osvald | 2013.11.28. 17:35
Azért jobb lesz a két múltszázadi lift után 3,5 perc alatt..

Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.