Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékesi Marci nyert az ifjúsági VB-n

2012.03.12. MTI / sielok.hu

Kékesi Marci nyert az ifjúsági VB-n Kékesi Márton sporttörténelmet írt, ő az első magyar állampolgár, aki férfi alpesi sí világbajnokságon (junior-I kategóriában) aranyérmet szerzett. Egyelőre még nem az igazi VB abszolút versenyében. Ott talán három év múlva. Hab a tortán, hogy az aranyérem mellett egy ezüstérmet is szerzett lesiklás versenyszámban.
A bankut.hu információi alapján az olaszországi Roccarason megrendezett ifjúsági világbajnokság első napján nem kis meglepetésre ezüstérmet szerzett a 16 éves Kékesi Marci saját korosztályában, lesiklás versenyszámban. Már ez is egy hatalmas eredmény volt, több mint amire bárki is gondolt. Azonban, a jobb eredményeket két fő számától a szlalomtól és az óriásműlesiklástól várta tőle mindenki, és persze a Super-G sem lett volna elhanyagolandó a sok bánkúti edzés miatt. Ez sajnos nem így történt, mivel óriásműlesiklásban és Super-G-ben is leoldott Marci síje, emiatt képtelen volt teljesíteni a versenyeket. Így a szlalom verseny előtt hatalmas lelki teherrel küzdött, de képes volt az elmúlt napok eseményeit félretenni és minden erejét beleadva jól teljesíteni az utolsó versenyen. Pénteken a szlalom verseny pedig végre kiválóan sikerült, Marcinak sikerült győzedelmeskednie saját korcsoportjában, abszolutban pedig a 38. helyet szerezte meg. Ezzel elnyerte Magyarország első ifjúsági alpes sí aranyérmét. Így újra bizonyítva, hogy a hazai edzéskörülmények, az elszántság, a kitartás, és a munkába fektetett bizalom egyszer meghozza régen várt gyümölcsét. Nagy öröm, hogy mostantól van a magyar alpesi sísportnak világbajnoki aranyérmes férfi versenyzője - nyilatkozott Kovács Barna, a Magyar Síszövetség szövetségi kapitánya.

Kékesi Márton junior-1 világbajnoki győzelmét a Fullsport SE tagjaként szerezte meg, de helyi lakosként sokat síel Bánkúton, Kékesi Tamás vigyázó szemei alatt. - tájékoztatott Kutas Dávid, a Bánkút Síklub PR referense.

Az ifjúsági vb – amelyen négy magyar, Kékesi Márton, Bujtás Csaba, Úry Zsuzsanna és Hellner Donáta állt rajthoz – pénteken zárult.

Kékesi Marci a világhálón így mutatkozik be:

"A beszédtanulással egyszerre kezdtem síelni - Bánkúton - aztán óvodásként Japánban alakult ki a sportpályafutásom, ahol édesapám - korábbi síversenyző és edző - kutatói ösztöndíjjal több éven át dolgozott. A havas szezonban a családom minden lehetséges időt a csodás japán sípályákon, japán síversenyzők körében töltött.

A Japánban korán megszerzett biztos sí tudást kilenc éves koromig Szlovákiában, kassai versenycsapatokkal szoros együttműködésben, illetve Bánkúton a hazai lehetőségeket kihasználva fejlesztettem tovább a komoly versenyzés megkezdéséhez szükséges szintre. Néhány hazai és szlovák síversenyen már tavaly is szerepeltem - elég jól - az idei szezonban pedig már rendszeres résztvevője lettem a többségében Ausztriában rendezett országos versenyeknek, valamint több szlovákiai síversenynek is. Édesapám (Kékesi Tamás) jelenleg társadalmi munkában a Bánkút Sí Klub és a Miskolci Honvéd alpesi sí versenyszakosztályainak vezetője, edzője. A csapat munkáján belül kiemelt figyelmet fordít a komplex és tudatos képességfejlesztésemre, vagyis sokat foglalkozik velem. Én pedig alig várom szinte minden nap, hogy edzhessek."

Kékesi Marci alias BodeMarci Bánkúton edz (2008-as felvétel)
KOMMENTEK
Kanyarsíklub Replaci | 2012.03.12. 07:15
Nagy öröm ez, gratulálok!
csabor | 2012.03.12. 07:38
Nagyon nagy siker! Gratulálok!
Pulmy | 2012.03.12. 07:49
Gratulálok a fiatalembernek,nagyon szép eredmény.Remélem még lesz folytatása!


Ps.A cikk egyetlen szépséghibája a fáziskésés,(kb 40 óra)nem hiszem ,hogy nem lehetne gyorsabban reagálni.


P.
skioutlet | 2012.03.12. 08:09
Gratulálok!

Ilyen hír legyen minél több a nyitóoldalon!

Hanyadik Kékesi sígeneráció is Marci Bánkúton?

P.
A srác biztos megérdemel egy hosszabb riportot :)
egrikati | 2012.03.12. 08:57
De jó ilyen híreket olvasni! Gratulálok Marcinak és a Kékesi Családnak! Hajrá Marci, csak így tovább!
Szab | 2012.03.12. 09:17
Marci egy igazi sportember. Mindegy milyen sportot űz, magas szinten csinálja. Nem sok 8-10 éves srácot ismerek itthon, de a világon se sokat aki annyira komolyan szörfözik. Ugrat, szaltózik wave deszkával mint a Marci. De nézhetjük a MTB vagy görlkorit. Ha, hokizna azt csinálná profin. Nagyon jó a mozgáskoordinációja. Remélem a folyamatos munkához megkapja az edzői hátteret mind a négy magyar fiú a Magyar Síszövetségtől. Addig is mindenki gyűjtögesse szorgalmasan a FIS pontokat, hiszen igazából ez számít. Ez az eredmény szép, de szakmailag ez inkább önbizalom növelő díj. :))
Rácz Endre | 2012.03.12. 15:29
Gratulálok, fantasztikus siker!
csenti | 2012.03.12. 15:46
Gratulálok!!!
Bukfenc | 2012.03.12. 18:48
Gratula!! Remélem a gazdasági helyzet nem tesz keresztbe a biztató jövőnek! Szurkolok, hogy a karrier ne "teniszes":( legyen!!!!
Szab | 2012.03.12. 19:57
Most következő években jön a FIS versenyek világába, 5-6 olyan versenyző srác akik tehetségesek, osztrák képzést kaptak, anyagi hátterük biztos és fanatikus síelők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.