Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Friss hó és a Csík zenekar a hétvégén Kékestetőn

2010.11.24. 2010.11.27. | frissítve: 2010.11.27.

Friss hó és a Csík zenekar a hétvégén Kékestetőn Advent első vasárnapján, 2010. november 28-án a az előrejelzések szerint friss hó és a Csík zenekar várja az érdeklődőket a Kékestetőn, kirakodó vásárral és egy hatalmas máglyával. A Csík zenekar koncertjére és minden programra a belépés ingyenes!
A Magyar Síakadémia , mint ötletadó és szervező nagy szeretettel látja a hósportok minden oktatóját és barátját egy pohár mátrai forralt borra és az egész napos rendezvényre.

11 órától már kézművesek, fafaragók várják a vendégeket, 14 órától gyermekkórusok adventi dalai szólnak, 14.30-kor pedig az ország legmagasabb pontján megszólal a Csík zenekar!

A Síakadémia Síházába (az egykor volt Dózsa síház) várják az oktató kollégákat a ráadás forralt borra és beszélgetésre, hogy jó kedvvel induljon ez a szezon is!
A Nordica Síház Kékestetőn
A Nordica Síház Kékestetőn
Európa hegyvidéki országaiban, ahol a gazdaság nagyban függ a téli szezontól is, az adott tartományok, régiók évek óta a legmagasabban lévő településükön adventi vásárt (busó szerű maskarákkal stb.) és ünnepélyes gyertyagyújtást tartanak. Ez egyfajta télindító és egyben fohász is az égiekhez a havas télért!

Ezt a hagyományt szeretné a Magyar Síakadémia a Kékestetői Sícentrummal együtt meghonosítani! Hiszen vannak hegyeink, vannak sípályáink és sokan függnek itthon is a "jó terméstől", ami ugye hó formájában érkezik!
A "fohászhoz" segítségül hívták a Csík zenekart, hát ha Szent Péter (vagy Holle Anyó:) a dalt szívesebben hallgatja...
A kezdeményezés mellé állt Horváth László úr, a Megyei közgyűlés elnöke is és kollégáitól (19 megye és Budapest) kért az eseményre adventi koszorút. Mindenkitől egyedit, amely esetleg az adott megyére, tájegységekre jellemző! Ezeket a mátraszentimrei plébános megszenteli és a szentimrei templomban Karácsonyig kiállítja.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.