Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Katschberg: újabb kabinos lift az Aineck oldalon

2011.10.23. Stánicz Balázs

Katschberg: újabb kabinos lift az Aineck oldalon 2009-ben adták át a közönségnek az ainecki Gipfelbahn kabinosát, most két év elteltével ismét egy kabinosnak örülhetünk a síterep salzburgi oldalán. A Silverbahn segítségével még gyorsabban juthatunk fel a csúcsra, pontosabban a 6 km hosszú és kényelmesen széles "A1" lesiklópálya tetejére.
Aki járt itt, biztosan emlékszik arra, amikor még bő háromnegyed órás, már-már rekord hosszúságú idő kellett ahhoz, hogy St Margarethenből – azaz a völgyből – a síterep legmagasabb csúcsára, az Aineckre jussunk. Kétségtelen, hogy Katschberg legnagyobb mankójának az ainecki oldal bizonyult. Teltek múltak az évek és 2009-ben megjelentek a markolók és erőgépek, hogy elkezdjék a Gipfelbahn építését. A pár évvel ezelőtt felhúzott kabinos jelentősen csökkentette a menetidőt és növelte a komfortérzetet.

Az idei nyáron újra munkagépek vették birtokukba a hegyet és megkezdődött a Silverjet2 kabinos építése, ami a duplaüléses hegyállomásától indul és egészen az A1 pálya tetejéig szállítja a vendégeket. Ezzel mintegy 10 perccel csökkenti a menetidőt; a felvonó a két csákányost; a Branntweiner-, és az Aineckliftet váltja fel. Azonban utóbbi kettő továbbra is üzemben marad, így a retró rajongók továbbra is nosztalgikus perceket tölthetnek el eme felvonókon. A 10 millió eurós kabinos

A Silverjet2-vel történő utazás során 520 méteres szintkülönbséget hidalunk át a mintegy 2250 méter hosszúságú kötélpályán. A 22 km/órás „végsebességnek” köszönhetően hét perc alatt a végállomásra érünk. Innen egyből becsatlakozhatunk Lungau régió legszebb völgypályájára, az A1-re, vagy az Almenabfahrton keresztül a Gipfelbahnhoz csúszhatunk. A kabinos völgyállomásánál kap helyet az ainecki ratrak-flotta, ugyanis itt került felépítésre a tíz pályagép befogadására alkalmas garázs.
A kabinos hegyállomása
A kabinos hegyállomása
A 10 milliós beruházás a második lépcsőfoka az ainecki projektnek. A harmadik és egyben utolsó fázis a Silverjet1 kabinos megépítése lesz, ami a duplaülésest küldi nyugdíjba és ezzel valóban gyorssá és komfortossá teszi a feljutást. A Silverjet 1 várhatóan az elkövetkezendő 1-2 évben valósul meg, mindenesetre a mostani új kabinos ismét egy mérföldkő Katschberg történetében.

Távolabbi tervek

A fent említett Silverjet1 mellett egyéb tervek is körvonalazódnak, nevezetesen az ainecki kétüléses helyett egy modern hatszemélyes franciaszékes építése, továbbá a Freiberg és Sonnleiten csákányosokat leváltva egy újabb hatüléses felhúzása.

A felvonók völgyállomásait úgy építenék, hogy azok a legközelebb legyenek egymáshoz, így a múlté lehetne a katschbergi oldalt az Aineckkel összekötő síút és híd, ami sok energiát kivesz kezdőkből, gyerekekből és kevésbé sportos síelőkből egyaránt.

Bővebb infó és fotók az épülő Silverjet 2 blogján: http://bautagebuch.katschi.at/
KOMMENTEK

Szállástippek
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Familienhotel Hinteregger csillagcsillagcsillagcsillag
Kiemelten családbarát szálloda Katschberghöhe központjában, karnyújtásnyira a sípályáktól. All inclusive light ellátás a vendégek részére számos extra szolgáltatással. Hatalmas, 1500 m²-es wellness részleg panorámás nagymedencével, kültéri pezsgőfürdővel!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.