Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Háromkilométeres új pálya Katschbergen

2010.12.13. Stánicz Balázs

Háromkilométeres új pálya Katschbergen Új lejtővel bővül a katschbergi pályarendszer, ezentúl egy három kilométeres lejtőn is lecsúszhatunk az Ainecken. A második kabinos még várat magára, igaz tervek, elképzelések már vannak.
Kicsit zavarba hoz a síterep közleménye, mely új pályáról beszél, hiszen a Snowbowle-ra keresztelt lejtőt már néhány éve létrehozták, igaz azt a tavalyi szezonban egyáltalán nem ratrakolták be; a mélyhó szerelmeseinek legnagyobb örömére. Maradjuk annyiban, hogy egy régi-új pályáról van szó, ami az Aineck csúcsáról indul St Margarethen felé. Ugyebár eddig két fő lesiklópályát használhattunk; a népszerű A1-et és a mellette kanyargó régi lesiklópályát, mostantól a Snowbowle is rendelkezésünkre áll.

S miért éppen Snowbowle? A pálya egy katlanban helyezkedik el, ami régóta hóbiztosságáról híres; amikor a környező hegyoldalakon már csak hófoltokat találunk, a katlant még mindig összefüggő hótakaró borítja. Nos, ezt a kedves marketing csapat összerakta, azaz a havat és a katlant, sőt gondoltak arra, hogy az nemzetközi legyen és némi angol nyelvtudással megértsék a különféle nemzetek fiai és lányai.
A régi-új Snowbowle 2009 tavaszán
A régi-új Snowbowle 2009 tavaszán
Ami inkább újdonság az a hóágyúrendszer, hiszen Salzburg naposabbik felén fekvő síterepen egy komolyabb sípálya sem maradhat hóágyúk nélkül. A Snowbowle mellett 37 hókészítőt helyeztek el; a szakemberek szerint ezek segítségével három nap alatt képesek behóágyúzni a három kilométeres lejtőt, aminek vége a Karabfahrtba torkollik. A tavaly felhúzott kabinos melletti lejtők az elmúlt szezonban meglehetősen felértékelődtek; valószínűleg nem lesz ez máshogy az új pályával sem.

Talán titkon sokan vártuk, hogy nyáron a 2009-ben felépült kabinos társat kap; a projekt egyelőre várat magára. Tervek már vannak; várhatóan Sankt Margarethen településtől indulna az új kabinos, hegyállomása a Gipfelbahn völgyállomása mellett foglalna helyet. Valószínűleg két szekcióban juthatnánk fel, azaz egy középállomást is kapna a jelenlegi Aineck Stub’n vonalában. Fejtörést a kihidalandó lapos szakasz, nevezetesen a Branntweinerabfahrt okoz, amit kikerülni leginkább keleti irányba lehetne; a Thomatal és Feldbach patakocska környékén. Mindenesetre ez még a jövő muzsikája; természetesen azzal a helyiek is tisztában vannak, hogy a csaknem fél órás feljutáson valahogy faragni kellene.
KOMMENTEK
Stani | 2010.12.13. 18:45
December elején teszteltem; ahogy láttam több új pálya is van, mindegyik hófogó fakerítések közé szorítva. Ekkor még nem volt ratrakolva , így csodás porhó fogadott

Szállástippek
Club Funimation Katschberg csillagcsillagcsillagcsillag
Közvetlenül a Katschberg-Ainecki sípályák mellett található hangulatos családi szálloda pazar wellness részleggel és gyermekbarát szolgáltatások óriási választékával. Kisgyerekes családoknak ideális.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Mentenwirt csillagcsillagcsillag
Családi panzió a Lungau régió központjában, 500 méterre Grosseck és 4,5 km-re Katschberg síterepeitől. Felújított kétágyas, háromágyas, valamint családi szobák félpanziós ellátással és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.