Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karintia: lavina áldozata lett az eltűnt magyar túrázó

2015.01.26. sielok.hu

A tegnap Bad Kleinkirchheim környékén eltűnt magyar túrázó holttestét ma találták meg a hegyimentők. A 32 éves férfit lavina temette be. A rendőrség véleménye szerint a teste körülbelül 24 órán keresztül volt a hóomlás alatt.
A 32 éves magyar férfi karácsony óta lakott és dolgozott szezonmunkásként Bad Kleinkirchheim síterepén. A szállásadója megbízható fiatalembernek ismerte meg, ezért tegnap, amikor nem tért vissza a túrájából, azonnal jelentette a rendőrségen. Tegnap már egy mentőcsapat kereste a település környékén, egy hatalmas területen. Akkor még semmilyen információjuk nem volt arról, hogy pontosan merre keressék és a mobiltelefonját sem sikerült bemérni. A keresést ma hajnal egykor függesztették fel. 

Hétfő reggel folytatták a kutatást és a Moschelitzen közelében egy lavinaomlást fedeztek fel. Itt találták meg az áldozatot. A helyi rendőrség vezetője szerint a fiatalember 13:00-kor indult el túrázni és 14:00 óra környékén telefonon felhívta az édesanyját. Ez volt az utolsó nyom, amin a kutatócsapat el tudott indulni. Feltételezésük szerint a baleset valamikor 15:00 és 16:00 óra között történhetett, így a holttestet egy napig hó borította.

A rendőrség szerint az áldozat helyismerettel nem rendelkezett, de gyakorlott sportember volt. Keresését egy 150 fős hegyimentőkből, tűzoltókból, rendőrökből és rendőrkutyákból álló csapat végezte. A mentőcsapat bízott benne, hogy élve találják meg a magyar túrázót, ezért egy orvos is tagja volt a csapatnak - írja az ORF.

KOMMENTEK

Szállástippek
Gasthaus Luggwirt
A 21 ágyas Gasthaus "Luggwirt" 1150 m magasan, a Gurk folyó völgyében, Bad Kleinkirchheim síterepétől kb. 11 km-re, Falkerttől 13 km-re míg Turracher Höhétől 20 km-re található. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel OTP Birkenhof csillagcsillagcsillagcsillag
A több mint harminc éve üzemelő szálloda, mely nevét az udvarban álló nyírfákról kapta, évről évre új arcát mutatja Vendégeinek. Magyaros vendégszeretet osztrák környezetben - ez a titok nyitja. Legközelebbi sípálya: 300 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.