Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás havazást követ Karintiában

2009.02.04. Bata Attila

Havazás havazást követ Karintiában Holle anyó ismét megrázta dunyháját Dél-Ausztriában, és a magyarok által is szívesen látogatott tartományban ismét erősen havazik. Karintiában vasárnap óta van ahol egy méter friss hó hullott. A helyiek szerint két havazás közt csak arra van idejük, hogy a legfontosabb részeket megtisztítsák a hótól.
Nassfeld környékén hétfő óta havazik, az alacsonyabban fekvő részeken is 20-40 cm, de a hegytetőn már 60 cm friss hó hullott. A meteorológusok számítása szerint a mostani havazás már a szezon nyolcadik komolyabb havazása. A helyi meteorológusok szerint utoljára a 2003/2004-es tél volt ennyire hógazdag errefelé.

Kötschach síterepén ebben a szezonban mostanáig 325 centiméter hó esett összesen, az eddigi leghavasabb szezonban is „csak” 202 centimétert mértek eddig. Hétfőről keddre virradóra a Karawankák hegyeiben esett a legtöbb hó, itt 80 centiméter friss havat mértek reggelre. Felső-Karintiában 40 centiméter hullott, de még Klagenfurt városát is 13 centi vastag hó borította be.

Az előrejelzések szerint szerdán egy kis szünet várható a havazásban, amely körülbelül addig fog tartani, amíg a tél újra erőt gyűjt és már szerda éjszakától újra kezdődik a havazás, amely a jelenlegi előrejelzések szerint szombatig ki fog tartani. Tehát, a hét második felében is tekintélyes mennyiségű hó eshet a karintiai síterepeken.
KOMMENTEK

Szállástippek
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 6 különböző apartman típussal rendelkezik 4 és 12 fő közötti kapacitással, némelyikük saját szaunával is felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Marcius csillagcsillagcsillag
Hagyományos alpesi stílusban épült hotel Nassfeld szívében, 1.300 méteren, csak 80 méterre a legközelebbi sífelvonótól! 2-5 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészülő prémium, saját szaunás apartmanok 105 és 145 m²-es nagyság között, Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, közvetlenül a sípályák mellett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.