Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vasárnapi balesetek Karintiában magyar sérülttel

2010.01.11. Bata Attila

Vasárnapi balesetek Karintiában magyar sérülttel A hétvégén volt bőven dolguk a mentőknek a karintiai síterepeken. Számos kisebb-nagyobb ütközés és baleset történt, két alkalommal is helikopterrel kellett kórházba szállítani a sérülteket. Egy magyar hódeszkás hölgy a Wiessen-tó melletti Techendorf sípályáján sérült meg.
Sajnos a magyarok által is látogatott síterepeken is számos baleset történt. Az idei szezontól az egyik utazási irodánk jóvoltából egyre többen keresik fel a szlovén határhoz közeli Petzen síterepét. Itt egy 13 éves fiú ütközött egy másik síelővel, egy négyéves gyermekkel. A négyévest azonnal kórházba kellett szállítani, ahol a klagenfurti orvosok ellátták sérüléseit és kiengedték a kórházból.

Gerlitzen tipikus magyar síterepnek számít. Itt vasárnap délelőtt egy 14 éves német diáklány bukott hatalmasat a Gipfel pályán. Miután elsősegélyben részesítették, helikopterrel a villachi kórházba szállították. Néhány órával később egy 20 éves szlovén diáklány frontálisan ütközött egy 54 éves osztrák asszonnyal. Mindketten komoly sérüléseket szenvedtek, a diáklányt mentőautóval Klagenfurtba, az osztrák hölgyet helikopterrel Villachba szállították.

Sajnos magyar sérültje is volt a vasárnapi karintiai baleseteknek. Osztrák hírforrások szerint egy magyar hódeszkás hölgy elesett a Weissen-tó melletti Techendorf Familien pályáján. A mögötte haladó, ismeretlen, fiatal síelő megpróbálta kikerülni a magyar hölgyet, de nem sikerült neki, és összeütközött a földön fekvő magyar hódeszkással. Az ütközés után mindketten úgy gondolták, hogy nem történt sérülés és tovább csúsztak. A magyar hölgy a völgyben fájdalmat érzett és kiderült, hogy egy kellemetlen vágott sebet szerzett a bal térdén.

Goldeck síterepén egy 51 éves síelő próbált ugratni az egyik sípálya természetes ugratóján, de az ugrás végén összeütközött egy 21 éves hölggyel, aki rosszabbul járt az ütközésben, hiszen mentővel azonnal kórházba szállították.
KOMMENTEK

Szállástippek
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Blasge csillagcsillagcsillag
Kedvező árú szobák és apartmanok reggelivel Bodensdorfban, a gerlitzeni sítereptől 6 km-re. A szálláshely az Ossiachi-tó partjától 10 perces sétára található, gyönyörű kilátással, nagy terasszal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.