Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ünnepek alatt nagyüzem van Alsó-Ausztria sípályáin

2011.12.26. 2011.12.28. Bata Attila | frissítve: 2011.12.28.

Ünnepek alatt nagyüzem van Alsó-Ausztria sípályáin A mostoha decemberi viszonyok ellenére is igazi főszezoni üzemmódban kapcsoltak az alsó-ausztriai síterepek. December 25. óta az összes pálya síelhető Lackenhof, Semmering (Hirschenkogel) és Annaberg síterepein. Hochkarra sem kell sokat várni, itt szerdától üzemel az összes lift és pálya.
Az osztrák síterepeket erősen elszomorította a december elejei hóínség. Általában ebben az időpontban véglegesítik az osztrák családok karácsonyi foglalásaikat, de ezúttal sokan nem foglaltak a bizonytalan hóhelyzet miatt, sőt, ahogy a salzburgi régió turisztikai vezetője elmondta, még törzsvendégek is visszamondták szokásos szállásaikat. Hiába jött meg a havazás közben, a régióban kevesebb a vendég, mint a korábbi években.

Meglepően, ennél sokkal jobb a helyzet a magyar határhoz közeli Alsó-Ausztriában, pedig a régió a múlt heti osztrák havazásokból nem sokat kapott, hóágyúk nélkül itt nem lehetne ünnepi síelésről beszélni. Úgy látszik, a javarészt kelet-európai vendégek hűségesebbek választásaikhoz, hiszen a tartomány turisztikai szakembere szerint a kiadható ágyak 90 százalékát előre lefoglalták karácsonyra és hasonló a helyzet az év utolsó napjára is.

A helyi síterepek pedig gőzerővel készültek az ünnepekre, a hóágyúk megállás nélkül üzemeltek. Ennek is köszönhető, hogy karácsony első napján már az összes lift és pálya üzemelt Lackenhof, Semmering (Hirschenkogel) és Annaberg síterepein. A síterep tájékoztatása szerint Hochkaron pedig december 27-től tervezik az összes pálya megnyitását és az összes lift beindítását.

Karácsony első napján egyéb, magyar fülnek ismerősen csengő síterepek is megkezdhették a szezont. December 25-én lehetett először síelni Hebalm síterepén, két nappal korábban pedig a karintiai Dreiländereck (Arnoldstein) nyitott ki, igaz az első napon még csak csökkentett üzemmódban. Vasárnaptól már teljesen a völgyig le lehetett síelni.
KOMMENTEK
százas | 2011.12.28. 11:32
Sajnos ennek a 90 %-os telítettségnek nagy hátránya ebben az időszakban: 20-30 perces sorok cigifüstben, tolakodás, lökdösődés. Nekem ez nem kikapcsolódás!
zozóka45 | 2011.12.28. 12:05
Ez így van sajnos.
cannibale | 2011.12.29. 00:17
Én pont ma szaladtam ebbe bele Stuhlecken! Tömeg cigifüst a sorban, persze Magyar a paraszt! 20 perces sorban állások mindenhol mert megpróbáltunk üres részt keresni (ünnepek közt felejtős) Ugyanakkor csodálatos Napsütés jól beágyúzott pályák egy jó búzasör, barátok viszont du.2 re glatt jég majdnem mindenhol, frankón életveszély pedig nem vagyok beszari. Megpróbáltuk élvezni,nem volt könnyű de hát ne legyünk telhetetlenek :)
Majd legközelebb...de ünnepek alatt sehova!!!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.