Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jön a tartós hideg: irány a hazai pályák!

2013.01.09. 2013.01.10. sielok.hu | frissítve: 2013.01.10.

Jön a tartós hideg: irány a hazai pályák! A hétfő esti hideggel és a keddi havazással végre megérkezett az a változás a hazai időjárásban is, amelynek mi síelők is örülhetünk. A következő napokban kissé enyhébb, de nem vészes időszakot kell kibírni, aztán a mostani hétvégétől egy tartós hideg periódus köszönt be, a hóágyús terepek legnagyobb örömére.
Egy biztos, a hétvégétől vége az olvadásnak a hazai pályákon, az üzemeltetőknek nem kell aggódniuk, hogy az elkészített havuk nagyon hamar elolvad. A hideg levegő elindult Oroszország felől nyugatra, vagyis az elmúlt napokban kissé délre csúszott és komoly havazásokat okozott Romániában, Görögországban vagy Törökországban. Sőt, még Izraelben (45 cm ez előző napokban a Hermon-hegyen) és Szíriában is havazott.

Az idokep.hu mátrai előrejelzése a következő napokra
Az idokep.hu mátrai előrejelzése a következő napokra
Az előrejelzések szerint a hideg fokozatosan nyugat felé indul el, a mostani hétvégétől beteríti a Kárpát-medencét, és jó ideig itt marad felettünk. A legtöbb modell egyetért abban, hogy a következő héten végig nagyon hideg lesz, napközben is nulla fok körül marad a csúcshőmérséklet. Ideális idő lesz csúszni hét közben is!

Már a következő hét előrejelzésében is van rizikó, de érdemes arról is beszélni, hogy január utolsó tíz napjára is maradhat a hideg. Természetesen ez az időszak még olyan messze van, hogy semmit sem érdemes ezzel kapcsolatban komolyan venni, de a modellek továbbra is nagy hideggel számolnak január utolsó harmadjának elején.

Tegnap esti havazás Mátraszentistvánban
Szóval, hideg napok jönnek, ez jó hír a hóágyús pályáknak. Havazásra is van esély, a hóágyú nélküli pályáknak is van remény, bár a hó nagyságát még lehetetlen megjósolni.

KOMMENTEK
minerel | 2013.01.09. 22:26
A Hermonon való havazáson miért van csodálkozás? Sípálya is van ott.
zozimoo | 2013.01.10. 06:23
ez az előre jelzés már nem aktuális! egyenlőre egy mediciklon jön vasárnap... lehet, hó de lehet eső is nem kevés...

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.