Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre! A jövő hétvégére már számos síterep kinyithat

2010.11.22. Bata Attila

Végre! A jövő hétvégére már számos síterep kinyithat Valószínűleg az utolsó őszi hétvégén vagyunk túl. A hét közepén megérkezik a hideg hozzánk és a környező országokba is. A síterepek nyilatkozataiból kiderül, hogy már nagyon várják a következő hétvégét, a hidegnek köszönhetően számos helyen nyithatnak ki – legalább egy-két pályával.
A szokásosnál jóval enyhébb november eleje után a héten végre visszaállhat a világ rendje, sőt a síelős lelkeknek kedvezve, még egy kicsivel hidegebb is lehet a szokásosnál. November első részét a kettősség uralta Európában, a hideg sarkvidéki levegő uralkodott Észak-Európában és a Brit-szigeteken, ennek köszönhetően lehetett már síelni Skóciában vagy mértek mínusz 15 fok körüli átlaghőmérsékleteket, mínusz 25 fokos minimumértékekkel Skandináviában.

Közép-Európában és a kontinens dél-keleti részén pedig melegrekordok dőltek meg, új novemberi rekordokat jelentettek Csehországból, Szlovákiából, Ukrajnából és Romániából. A bolgár síterepek vélhetően kénytelenek lesznek még várni, hiszen ott jelenleg is 7-8 fokkal magasabb értékeket mérnek a szokásosnál.

Az osztrák síterepek is szenvedtek az enyhe novembertől, amely jelenlegi számítások szerint eddig átlagban négy fokkal melegebb a szokásosnál. Ennek is köszönhető, hogy számos „novemberi” síterep kénytelen volt eddig zárva tartani. A várakozásnak vége! Szerdán megérkezik a hideg levegő, amelyet a hétvégére még hidegebb utánpótlás követhet. Ez ugyan még nem jelent automatikus hóágyúzást, mert a talajnak is át kell fagynia, illetve a víztározók vízhőmérsékletének is csökkennie kell az ideális hóágyúzáshoz.

Most még nem könnyű megmondani, melyik síterep lesz nyitva, de a Ski amadé részen már komoly terveket szőnek. Planai vezetője szerint a következő hétvégén nagy valószínűséggel az összes felső pályát lehet majd használni. Ha az időjárás nagyon kedvező lesz, akkor a hóágyúknak köszönhetően már a völgyig is lehet csúszni.

A szomszédos Reiteralmon ezen a héten is lehetett síelni, igaz csak az osztrák válogatottnak. Aki szemfüles volt, a héten kiszúrhatott néhány sztárt (Schönfelder, Hirscher vagy Zettel) a webkamerákon. A hideg a legjobbkor érkezik, hiszen kedden teljesen véget érnek az építkezések, az utolsó munkagép is levonul a síterepről. Folytatódhat a hóágyúzás, hogy a hétvégén minél több pálya várja immáron a nagyközönséget is.

Hauser Kaibling: elkészült az 1424 négyzetméteres Service-Center, már csak a hóra várnak
Hauser Kaibling: elkészült az 1424 négyzetméteres Service-Center, már csak a hóra várnak
Hauser Kaibling vezetője szerint is pont jókor jön a tél, hiszen mostanra sikerült csak befejezni a munkálatokat. Hétvégére, a tervek szerint, az összes felső pálya üzemelni fog. Az igazi szezonnyitó, az összes pálya üzembe helyezése valamikor december 3-a után várható.

Frissítés!

Hauser Kaibling már bejelentette a pénteki nyitást. (2010.11.26)

Flachau szintén bejelentette a pénteki nyitást. (2010.11.26)

Grosseck-Speiereck szombaton nyit. (2010.11.27)

Sportgastein szombaton nyit, de csak a hétvégére. (2010.11.27)

A következő héten számos salzburgi (pl. Obertauern, Saalbach, Zauchensee, Flachau stb.) síterep kezdhet vélhetően korlátozott üzemmódban. A közelebbi tartományok közül egyelőre a stájer-karintiai Turracher Höhe, a karintiai Heiligenblut tűnik esélyesnek. A többi síterepnek nagy erőfeszítéseket kell majd tennie, ha egy-két pályával meg akarja kezdeni a szezont.

Szlovákiába is megérkezik a hideg. Általában itt Csorba-tó az első nyitva tartó síterep. A síterep üzemeltetője szerint, tökéletes körülmények (megfelelő hideg és páratartalom) esetén legalább négy nap kell az Interski rész behavazására.

Kedvező időjárás esetén Donovalyban a Zahradiste oldalon található ülőszékes melletti pályák, illetve Chopok-északon a Biela Put részen található négyszemélyes lift melletti pálya lehetne használható a hétvégére.

Aki már nagyon síelne, az nyugodtan készülhet. Lehet a felszerelést ellenőrizni, a társaságot összeszedni, és a síterep kiválasztását a végére hagyni. Pénteken már okosabbak leszünk a nyitva tartós síterepekkel kapcsolatban, szállást foglalni pedig ebben az időszakban még nem jelenthet különösebb gondot.

A hétvégére nyitva tartó síterepekről természetesen folyamatosan beszámolunk.
A Síterepek rovat alatt külön menüpontban található a tervezett szezonyitások dátuma. A lista országonként is szűkíthető, ld.: ezen az oldalon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.