Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A szezon legjobb hétvégéje előtt a hazai pályák

2010.01.22.

A szezon legjobb hétvégéje előtt a hazai pályák Az idei szezon legjobb hétvégéje előtt állnak a hazai síterepek, már ahol be lehetett hóágyúzni a pályákat az utóbbi hideg napokban. Az üzemelő pályákat tekintve ilyen hosszan még nem lehetett idén hétvégén síelni, se a Mátrában se a Bakonyban. Ebből is következik, hogy zsúfoltság és tömeg várható a hétvégén.
Az alábbiakban a hétévén üzemelő fontosabb hazai síterepekről próbálunk aktuális információkat adni, de ahogy ez ilyenkor lenni szokott, naprakész információkért, indulás előtt, kötelező rákattintani a kiválasztott síterep honlapjára. A hétvégén kellő hideg lesz, van hó bőven a pályákon, sokan látogatnak majd ki, hogy az átlagosan 10-12 síelhető hazai hétvégéből nem mulasszák el az eddigi legjobbat. Készüljünk a tömegre, a megnövekedett várakozási időkre a pénztáraknál, a lifteknél és a büfékben. Induljunk minél korábban, mert a parkolás sem lesz mindenhol egyszerű. A pályák állapota a nagy tömeg hatására romlani fog a nap vége felé, óvatosabban csússzunk a délutánra buckássá és jegessé váló lejtőkön!

Nordica Síaréna Eplény

Egész hétvégén reggel kilenctől este kilencig lehet síelni, hétvégén már 8:30-kor nyit a pénztár. Ha valaki nem akar sorban állni, akkor az eplényi Mókus büfében vagy a veszprémi HEFA sportboltban is vehet négyórás illetve napijegyeket. A pálya melletti parkolók hamar megtelnek majd, utána már nem engedik le az autókat, a 82-es út melletti kijelölt parkolótól különbuszok viszik a síelőket (ezen a hétvégén ingyenesen!) a sípályáig, és egy zacskó chips mindenkinek jár ajándékba! Várhatóan 3 pálya (1,2,3-as) lesz nyitva összesen 3 kilométer hosszan a szezon 32-34. napjain. Az esti síeléshez már a 2-es pályát is megnyitják. Az ülőlift már normál sebességgel közlekedik, beszállásnál és kiszállásnál fokozott figyelem szükséges.

Sípark - Mátraszentistván

A hétvégén az összes lift üzemelni fog a Síparkban, pénteken és szombaton este is lehet síelni. Kisebb mennyiségű hó itt is esett a napokban, és megnyitották a 3-as pályát is (650 méter), tehát hétvégén csak a két legmeredekebb pálya (1-es és 2-es) nem lesz nyitva. Fontos, hogy verseny miatt a 3-as pálya szombaton csak délután használható!
Már síelhető a 3-as pálya is Mátraszentistvánban!
Már síelhető a 3-as pálya is Mátraszentistvánban!

Kékestető

Péntektől egy kilométer hosszú pályán lehet síelni, a csákányos lift teljes hosszban jár. Esti síelés pénteken és szombaton.

Nagyvillám - Visegrád

Visegrádon is nagyüzem van, a legfelső rész kivételével minden pálya üzemel. Ezen a hétvégén, ebben a szezonban először csoportos oktatást is tartanak a kezdőknek. Pénteken és szombaton este 10-ig lehet síelni.

Szilvásvárad

Itt is folyamatosan gyártják a havat már napok óta, néha még az időjárás is besegített egy pár centi friss hóval. A szilvásváradi pályán szombat reggel kilenctől lehet majd síelni.

Sátoraljaújhely - Zemplén Kalandpark

A műanyag borítású téli-nyári pálya és a mellette lévő tányéros lift teljes hosszában üzemel. A műanyag pályát jelenleg néhány centi hó is fedi. Szombaton este 9 óráig lehet síelni kivilágított pályán!
KOMMENTEK

Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.