Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jasna: nemzeti síközpontot akarnak a szlovákok

2014.08.19. Bata Attila

A szlovák síszövetség azzal az ötlettel állt elő, hogy az Alacsony- és a Magas-Tátrában külön nemzeti síközpontokat hoznának létre, ahol a szlovák versenyzők, főleg az utánpótlás korúak, gyakorolhatnának hazai körülmények között, megúszva ezzel a külföldi edzőtáborok tetemes költségeit.
A jelenlegi legsikeresebb szlovák férfi síelő Adam Žampa édesapja és edzője, Tomáš Žampa vetette fel annak az ötletét, hogy legyenek olyan sípályák, ahol a szlovák síelők zavartalanul gyakorolhatnak az egész szezonban és nem kell külföldön gyakorolniuk. A javaslat úgy tűnik támogatásra talált az oktatási minisztériumnál is.

Žampa szerint Szlovákia sínemzet, ezért az ország síelői megérdemlik, hogy méltó körülmények között gyakoroljanak. Főleg az utánpótlás, fontos lenne, hogy a fiatalok egész télen hazai havon tudjanak edzeni.

Zahradky - 1 (piros) pálya
Zahradky - 1 (piros) pálya
A tervek szerint a chopoki (Jasna) Zahradky pályát és a Magas-Tátrában található Jamy pályáját nézték ki maguknak. Az elképzelés szerint a szövetség pénzzel támogatná a fejlesztéseket.

Chopokon további 8-12 hóágyúval biztosítanák a pálya teljes behavazását. Azt fontos tudni, ez a rész nyílik meg minden évben először Chopokon, sokszor december közepéig nem is lehet más pályákon síelni az északi oldalon. Amennyiben csak versenyzők használhatnák, akkor az érzékenyen érintené a hobbisíelőket.

A tátralomnici Jamy „síterepe” eddig nem volt a hobbisíelők kedvenc terepe. Két rövid liftje és egyetlen pályája nincs összekötve a többi pályával. Ez a továbbiakban sem változna, azonban a szövetség itt is sokat áldozna a hóágyúkra és modern liftekre, így a pálya vélhetően a szlalomosok fellegvára lehetne.

A szlovák versenyzők eddig kénytelenek voltak a reggeli nyitás előtt gyakorolni a síterepek pályáin. Ez a közeljövőben annyiban változna, hogy egy „előre egyeztetett időpontban” csak ők használhatnák ezeket a pályákat.

KOMMENTEK

Szállástippek
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, Jasná sípályától kb. 10 km-re. A Vila Horal összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.