Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itthon: karácsonyi hidegfront lehűléssel

2014.12.22. sielok.hu

A fehér karácsony sajnos idén is elmarad, inkább tavaszias lesz az időjárás. Péntektől azonban jelentős lehűlésre számíthatunk az egész országban, amelynél már valószínűleg be lehet indítani a hóágyúkat. Eplény már jelezte, hogy vasárnap nyitna, de szilveszterre a többi síterep is behavazhat 1-2 pályát.
Hogy fehér lesz idén a karácsony? Nos, ez sajnos továbbra sem valószínű, szenteste esélyünk sem lesz arra, hogy hópihéket lássunk - kifejezetten enyhe, száraz időnk lesz, a legtöbb helyen sok napsütéssel - írja az Időkép.hu. Ezt követően viszont, karácsony első napjától, azaz csütörtöktől kezdődően a magasban megkezdődik a hideg levegő beáramlása, markáns hidegfront éri el térségünket.
Mátraszentistván tavaly november 28-án kezdte meg a hóágyúzást
Mátraszentistván tavaly november 28-án kezdte meg a hóágyúzást
Feltámad az északi-északnyugati szél és még december 26-án, karácsony második napján is viharos szél tombolhat (főként a Dunántúlon). A front több helyen hozhat magával hózáporokat is, de kiadós csapadék nem várható - a frontérzékenyek azonban számíthatnak némi fejfájásra az ünnepek alatt.

Szombat-vasárnap már napközben is fagypont és 5 fok között alakul a hőmérséklet, végre az évszaknak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk. A két ünnep között egy mediterrán ciklon érkezése körvonalazódik, de hogy ez meghozza-e a gyermekeknek a szánkózáshoz a várva várt havat, még meglehetősen bizonytalan kérdés.
KOMMENTEK
Szkíta1 | 2014.12.22. 22:50
Hajrá!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.