Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itthon is visszatér a tél, javulnak a hazai pályák

2013.02.04. sielok.hu

Itthon is visszatér a tél, javulnak a hazai pályák Visszatért a tél a hazai sípályákra. Ahogy már megszokhattuk a hazai szezonokban, a jó és kevésbé jó időjárási körülmények sűrűn váltják egymást. Mostantól ismét a kedvezői időjárási körülmények dominálnak majd, fokozatosan javulnak a pályák. A hétvége jónak ígérkezik, de érdemes kihasználni a hétköznapokat is.
Földrajzi adottságaiktól és technikai felszereltségüktől függően máshogy próbálták átvészelni az előző hétvége enyhe időjárását és az azzal érkező esőt a hazai síterepek. Volt, ahol elővigyázatosságból pályákat zártak le a nagyközönség előtt, hogy óvják a hóréteg minőségét. Visegrádon pedig a már megszokott fóliázás mentett meg sok havat az eső elől.

Hétvégére megérkezett a havazás a Mátrába és a Bükkbe, így Mátraszentistván, Kékestető és Bánkút már a hétvégén jelentős mennyiségű hóval gazdagodott. Eplénybe tegnap a hideg érkezett meg, így újra beindulhattak a hóágyúk, hogy ismét minél több pálya nyílhasson meg a hétvégére.

Az időjárás-előrejelzések szerint egy újabb tartós hideg periódus köszönt a hazai pályákra, így az éjszakák alkalmasak lesznek a pályák javítására. Hétvégére valószínűleg ismét nagyüzem várható az összes hazai pályánkon, bár, aki megteheti, már hét közben is jó hóviszonyokat és kisebb tömeget fog találni. (Ahogy a friss webkameraképek is mutatják, simán el lehet férni most a pályákon)

Jelenleg Eplényben az 1-es és a 6-os pálya síelhető, és jár az ülőlift. Mátraszentistvánban hétvégén kb. 25 cm friss hó esett és hamarosan indul az 1-es pálya is. Bánkúton a kisebb pályák üzemelnek, a nagyobbakat még kezelni kell, de itt az időjárás is besegíthet. Visegrádon is újraindult az élet, a pályák javítása után már vasárnap este kinyitottak.

KOMMENTEK

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.