Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ismét tél! Visszatért a havazás az Alpokba

2014.12.27. Bata Attila

Tegnap este óta egyre több helyen havazik és a havazás egyre jobban közelít felénk. Eddig Franciaország kapta a legtöbb havat, de a front folyamatosan mozog kelet felé és lassan a környékünkön is fehér lesz minden.
Ma délelőttig már körülbelül 40-50 cm hó hullott a francia Alpok magasabb részein, holnapig sok helyen elérhetik az egy métert. A hegyekben nehéz a közlekedés, több régióban narancs színű riasztás van érvényben. A havazás már elérte Olaszországot is, itt már nem csak a hegyekben havazott, hanem idén először fehér lett Milánó és Torinó is. A Bajor-Alpokban (Zugspitze) is összejött 50 cm hó eddig.

Ausztriában már tegnap is havazott, ma reggelig 20-30 cm hó hullott a magasabb helyeken. Ma délután ismét havazás várható a nyugati tartományokban, valamint Salzburg tartomány déli hegyoldalaiban. A mediterrán ciklon délről támad, Karintián és a keleti országrészen át egészen Bécsig kúszik majd fel a havazás. Holnap reggelre Bécsben a helyiek az itt megszokott havazásnál is nagyobbra ébredhetnek.

Nálunk már havazott a nyugati országrészben. Vasárnapig a dél-nyugati országrész körülbelül 20 cm hóra számíthat, még észak-keleten várhatóan be kell érni néhány centivel.

Szombat délutáni képek az Alpokból: 
Paradiski (F) (Facebook)
Paradiski (F) (Facebook)
Chamonix (F) (Facebook / Kilian Jornet)
Chamonix (F) (Facebook / Kilian Jornet)
La Rosiere (Facebook)
La Rosiere (Facebook)
Les Orres (F) (Facebook)
Les Orres (F) (Facebook)
Alpe d
Alpe d' Huez (F) (Facebook)
Val d
Val d' Isere (F) (Facebook)
Meribel (F) (Facebook)
Meribel (F) (Facebook)
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.