Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ischgl: nyitásra készül a híres osztrák terep

2009.11.09.

Ischgl: nyitásra készül a híres osztrák terep Ausztria egyik legjobb síterepe egyre közelebb kerül a szezonnyitáshoz. A síterepen már most is bőven van hó, és az előrejelzések szerint ez még a követező időszakban tovább fog hízni. Jelenleg a liftek és egyéb berendezések műszaki ellenőrzése zajlik, hogy november 27-re minden rendben legyen.
A tiroli síterepek változatos képet mutattak a hétvégén. A korábban már kinyitott Hochfügenben elolvadt a hó az alsóbb részeken, a hóágyúzáshoz pedig még kissé meleg van. Azért a tiroliak (és a külföldiek) nem maradtak nyitva tartó helyi terepek nélkül, hiszen Kitzbühel vagy Patscherkofel a hétvégén is fogadta a síelőket.

Ha a havon múlna, akkor már Ischgl-ben is lehetne húzni az íveket, de jelenleg a szezon előtti műszaki ellenőrzés zajlik, az ilyenkor szokásos módon alaposan ellenőrzik a lifteket. Még egy dolog hiányzik a szezonkezdethez, a szálláshelyek és a vendéglátóegységek még most toborozzák a hiányzó munkaerőket a szezonkezdet előtt. Ez természetesen megfelel a szokásos szezon előtti menetrendnek. Addig is a rajongók a webkamerákon keresztül követik figyelemmel, hogy a kedvenc „hüttéik” környékékét hogy lepi be a vastag fehér hó, hogy mennyire csendes még a hegyi vendéglők környéke, és ehhez képest mekkora változások lesznek majd decembertől, ha beindul az élet Ausztria egyik leghangosabb éjszakai életével büszkélkedhető síterepén.

Ischgl Idalpe: tökéletes síelés
Ischgl Idalpe: tökéletes síelés
Közben a környék életét jelentősen meghatározó dolgok is történnek majd a szezonban. Január végén újraválasztják a falu önkormányzatát, négy héttel később pedig a helyi lifttársaság részvényesei választanak új vezetőt. Ez utóbbi hosszútávon is hatással lehet a környék turizmusára, hiszen a lifttársaság további működésével kapcsolatban megosztott a 250 részvényes, februárban kiderül, hogy milyen irányban fejlődhet a lifttársaság, milyen fejlesztéseket szeretnének a helyiek.

Februárig még sok hó eshet le a tiroli csúcsterepen, amely a szolgáltatások minősége miatt sem tartozik a legolcsóbb terepek közé. Ezért érdemes az előszezonban, olcsóbb áron igénybe venni a síterep színvonalas szolgáltatásait. Az idei előszezonban az Alpine Tours utazási iroda kedvezményes utakkal várja azokat, akik decemberi árakon szeretnék élvezni Ausztria egyik legjobb síterepét.
KOMMENTEK

Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.