Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sikert aratott a magyar democsapat az INTERSKI-n

2011.01.25. 2011.01.26. Halmos B. Ágnes | frissítve: 2011.01.26.

A helyszínen szurkoló magyarok egy része ezüstéremmel jutalmazta volna az SMSz Demo Csapatának szereplését a síoktatók olimpiájának nevezett szinkronsí-bemutatón, a nemzetközi szakmai közösség tagjai és a helybeli közönség azonban jórészt a magyaroknak adta a képzeletbeli aranyat.
A bemutató másnapján többek között amerikai, dán, kanadai síoktatók, osztrák szakvezetők gratuláltak, egy egész síbusz is köszöntötte az azon utazó magyar demonstrátorokat, sőt az egyik szálloda bármixere üzente, szívesen látja a magyar fiúkat.



A demo show-n minden csapat három zenés gyakorlatot mutatott be. Ahogy az lenni szokott, általában ismert slágereket választanak, így a 3-4000 fős közönség hallhatott Michael Jackson dalokat, rock klasszikusokat. A magyar csapatnak viszont lassan védjegyévé válik, hogy mindig filmzenéket választanak. Első gyakorlatuk egy 18 fős formáció volt, amelyet A Karib-tenger kalózai című film zenéjére mutattak be - hibátlanul. A formáció külön érdekessége a létszám, ugyanis így, szoros kötelékben egyetlen nemzet sem mozgatott ennyi embert a pályán. Voltak nagyobb létszámú bemutatók, ám azok síelők, snowboardosok, telemarkosok, sífutók, mozgássérült sízők csoportjaiból álltak össze. A Karate kölyök filmelőzetes zenéjére egy 12 fős, technikailag nagyon nehéz gyakorlatot komponált a csapat - ennek a kivitelezése azonban nem sikerült tökéletesre, ám a hibákat mindig sikerült kijavítani. A harmadik körben bemutatott gyakorlatról a helyi műsorközlő a schön jelző eddig ismeretlen fokozását is megalkotta - a pályán síelő nyolc demonstrátor annyira együtt élt az Adjustment buro zenéjével.

A magyar csapat névsora a következő: Babos Sándor, Baller Kinga, Béki Piroska, Bíró Péter, Csollány Csaba, Dalos Péter, Grécs Attila, Huszár Ágnes, Kovács István, Mitcsenkov Ákos, Nagy Balázs, Pálfi Tamás, Pásztor Gergely, Pásztory Gábor, Polacskó Dániel, Szénási Virág, Tettamanti Gábor, Végh András. Tartalék: Kiss Gergely, aki a kongresszus ideje alatt működő nemzetközi síiskolában is képviselte hazánkat.
Csapatvezető, edző: Ozsváth Miklós. Ezen az estén egyébként 14 nemzet mutatta be síoktatói tudását, illetve fantáziáját. Az osztrák, a német, az amerikai valamint a kanadai csapat nagy létszámmal érkezett és bemutatták, hogy a havas sportok mindegyikéhez értenek, voltak new school oktatók, aztán sífutók. Utóbbiak között Németország egy sífutó iskola gyerekeit hozta el bemutatni az eredményeket, Svájc sífutói pedig megmutatták, hogy egy alpesi országban a hegyoldalban hogyan is szlalomoznak ők... A mintegy kétórás bemutató után a magyar csapat szállása előtt szolid ünneplés volt, amelyre egy dolog vetett árnyékot: a csapatvezető még korábban komoly térdsérülést szenvedett, így a bemutató után megérkezett a mentő, hogy kórházba szállítsa, ahol azóta már sikeresen meg is operálták.

Forrás: skiculture.hu
KOMMENTEK
hópapa | 2011.01.26. 10:20
Erre a videóra várunk már napok óta! :o)
Gratulálok, ez egy nagyon szép siker, és látszik a gyakorlatokon, hogy nagyon nehezek, nem lehetett könnyű összerakni.
Csak azt bánom, hogy nem élőben követhettem az eseményeket. :o(
hópapa | 2011.01.26. 10:23
Azt nézem, hogy milyen macera lehetett a különböző sebességeket váltó emberek mozgását beépíteni a folyamatos tempóban menő emberek közé.
hikefun | 2011.01.26. 11:50
Élmény!
A 3. kör a legtutibb szerintem!!!
bazsinagy | 2011.01.26. 21:01
Jól látod lehet, hogy a 3. a legpontosabb gyakorlat de azt tudnod kell hogy a helyszínen az 1. ütött a legnagyobbat. Teljesen más videón visszanézve és élőben látni sőt a legkomolyabb belül átélni:) nekem elhiheted:)
afuchs007 | 2011.01.26. 21:21
Hajrá Magyarok!
peferenc | 2011.01.27. 09:21
Remek, gratulálok. Örülök, hogy a nagy simultál rendelkező országok között egy olyan ország csapata is helyt állt, akiknek még a gyakorlás is nagyrészt csak külföldi pályákon lehetséges.
Petho Ildiko | 2011.01.27. 09:40
FANTASZTIKUS ! Ilyet még nem láttam...gratulálok minden kitalálónak és fiatalnak , aki ebbe a sportba... sportba ??? ez művészet...-be bekapcsolódik és kitartóan űzi.
freshi | 2011.01.27. 14:07
Gyönyörű!!! Köszönjük a dicsőséget, amit kis hazánknak szereztetek! Mielőbbi, tökéletes felépülést Ozsváth Miklósnak plusz külön köszönet. Hajrá Magyarok!!!
Kálmi | 2011.01.27. 20:00
Gratulálok az összes demonstrátornak és a kigondoló, betanítóknak. Ez egyszerűen fantasztikus, gyönyörű, ritmikus mozgás, csodálatos ritmusváltások, lenyűgöző koreográfia. Ez lehet a síelés non-plusz ultrája.
Tudástokanak, ha csak egy kis szeletét birtokolhatnám.
huszaragica | 2011.01.27. 23:42
Olyan jó olvasni bíztató, gratuláló soraitokat!! Köszönjük!!!!!:)
hópapa | 2011.01.29. 12:31
Sziasztok!
Ha kíváncsiak vagytok Ozsváth Miklós gondolataira a kongresszus kapcsán, akkor olvassátek el ezt az interjút:

http://sielok.hu/rovat/interjuk/cik...k/ozsvath-miklos-interski...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.