Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magas-Tátra: idén először síelhető a Lomnici-nyereg

2013.01.31. Bata Attila

Magas-Tátra: idén először síelhető a Lomnici-nyereg Sajnos az utóbbi szezonokban megszokott késéssel nyílt meg a Tátralomnic feletti fekete pálya az idén. Tegnap óta síelhető Szlovákia legmeredekebb pályája. Ugyan havazott az előző napokban, de a pálya környékét kissé kevés, 110 cm vastag hóréteg borítja. A pályákat hóágyúzni nem lehet, csak ratrakolni.
Bár ez idén egy árnyalattal havasabb tél köszöntött a Magas-Tátrába, mint az előző években, a Lomnici-nyereg alatti részen így is nehezen akart annyira vastagodni a hótakaró, hogy a sípályákat megnyithassák a síelők előtt. A történelmi hűség kedvéért jegyezzük meg az idei dátumot is, az idén január 30-án lehetett először síelni a nyereg alatt. Tavaly január 21-én nyitottak, akkor szigorúan mindenki a saját felelősségére vehette igénybe. Még a kövek is kilátszottak. A korábbi években 2011. január 31. és 2010. február 16. voltak a nyitás dátumai.

Friss kép a síterep Facebook oldaláról
Friss kép a síterep Facebook oldaláról
Ezen a részen nem lehet hóágyúzni, így csak a természetben bízhatnak a síelők. A ratrakolás nem tilos, így szerdára már elő tudták készíteni a pályát a síterep dolgozói. A pálya környékén 110 cm vastag a hóréteg és üzemel a Kő-pataki-tó (1787 m) és a Lomnici-nyereg (2196 m) közötti kétüléses lift is.

A most átadott pályával együtt immáron összesen 21 kilométernyi pálya síelhető a három (Tátralomnic, Csorbató és Ótátrafüred) magas-tátrai síterepen.

KOMMENTEK
votika | 2013.01.31. 23:09
Tátralomnic jó hely, régebben sűrűn jártunk oda síelni!Úgy elmennék idén is, ha lenne elég pénzem rá! És persze, lenne kivel...
kisjoe | 2013.02.01. 10:00
Ugye még most sem lehet síbérletet bankkártyával vásárolni? :( előre köszi a választ
kszabi | 2013.02.03. 14:30
kisjoe | 2013.02.03. 15:56
Köszi szépen!

Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.