Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén először: hétfőre egész Ausztriát betemetheti a hó!

2013.01.12. Bata Attila

Idén először: hétfőre egész Ausztriát betemetheti a hó! Hétfőn lesz először, ami még nem volt az idei szezonban. Legalábbis az osztrák meteorológusok azt ígérik, hogy az ország egész területét beborítja a havazás. Minden befehéredik, de még az is lehet, hogy nem csak egy napra, hiszen a következő héten további havazások és hideg várható Ausztriában is.
A közszolgálati média, az ORF meteorológusai arra számítanak, hogy hétfőre mindenhol hullik az országban legalább néhány centiméter hó. A havazást ezúttal egy déli ciklon hozza majd meg, amely azt jelenti, hogy most a dél-ausztriai síterepek lehetnek szerencsésebbek. Karintiában, Kelet-Tirolban, Stájerország déli részén, de még Burgenland déli részére is 30 cm havat jósolnak a meteorológusok, a hegyekben pedig még ennél is többet.

Hintertux tegnap
Hintertux tegnap
Péntek reggelre már megérkezett a havazás első hulláma, ezúttal nyugatról. A francia és svájci hegyekben félméteres havat is produkáló hóvihar Tirolban péntek reggelre 30-40 cm havat hozott a hegyekben, a St. Antonban tervezett VK síverseny edzését törölni is kellett a frissen hullott hatalmas hó miatt. A havazás még Bécs környékét is elérte, néhány centiméter itt is hullott.

És Hintertux ma
És Hintertux ma
Szombaton még csak hideg lesz, és jut egy kevés a napsütésből is. A 2000 méter feletti részeken napközben is mínusz 8 és 14 fok közötti értékekre kell számítani. Vasárnap is marad a hideg, elkezdődik a felhősödés és este felé délen már kisebb havazás is várható. Hétfőn pedig reméljük igaza lesz a meteorológusoknak és az egész országban havazni fog. A havazás nem tart sokáig, kedden már felszakadozik a felhőzet, lesz egy kis napsütés, de szerda estétől újabb havazás indulhat el ismét a déli határ környékéről, de szerdáig még nagyon sok minden változhat.

KOMMENTEK
afuchs007 | 2013.01.12. 15:32
Várjuk a havazást!!
vasssy | 2013.01.12. 16:09
Hát, ideje már... Szép idő volt a héten Karintiában, ez igaz, de hóból még elfér egy nagyobb mennyiség.
Christína | 2013.01.12. 21:08
Most értünk haza Niederalpról. Egész nap havazott. Csodálatos volt.
golo | 2013.01.12. 21:38
A szezon legjobb szűzhavas napjai jönnek! Remélem, hogy most az időzítés is jól kijön, azaz P-SZ-V megjavul az idő, de még nem tér vissza a nyugati irányítás sem.
Fixer98 | 2013.01.13. 09:45
Hó! Hó! Hó!
DMiklos | 2013.01.13. 10:19
Mi is tegnap voltunk ott, most először, kár, hogy az egész napos havazástól és a felhőktől nem sokat láttunk a táj szépségéből. Szépek voltak a fák a rengeteg hóval, kár hogy egyszer sem sütött ki a nap, hogy igazán szép legyen a látkép.
De a hó az jól jött, bár hiányzott a ledöngölés, de így legalább bukdácsolhattunk buckáról buckára :-)
DMiklos | 2013.01.13. 10:20
Bocs, lemaradt: Niederalpl-on voltunk.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.