Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Húsvét Libanonban: síelés után fürdés a tengerben

2012.04.08. Bata Attila

Számos üdülőhely hirdeti magát azzal a szlogennel, hogy „síelj reggel a hegyekben, aztán fürödj délután a tengerben”. Egy bátor hölgy a húsvéti ünnepek alkalmával próbálta ki, hogy lehet a kettőt kombinálni egy nap alatt Libanonban.
Péntek reggel: Mzaar síterepe (Kép: The Daily Star)
Alex Taylor, a libanoni Daily Star újságírónője, kihasználta Libanon rendkívüli adottságát, vagyis ilyenkor áprilisban, a hegyekben még mindig van hó, de a közeli tengerparton a bátrabbak már megmártózhatnak a tengerben. Egy kis szervezéssel ez a két dolog egy nap alatt könnyedén megoldható a cédrusok országában.

Taylor pénteken indult útnak, a tervben egy síelés szerepelt Mzaar síterepén, majd fürdés Jbeil strandján. A nagypénteki forgalom meglátszott az utakon, így hamar elérte a síterep szinte üres parkolóját. Útközben körülbelül 1250 méteres magasság fölött már megmaradtak az idei szezon hófoltjai, a csúcsokon azonban még most is bőven van hó.

A síterepen már nyoma sincs a téli tömegnek, a hó minősége is egyre romlik, ahogy a napsütés erősödik, de a tavaszias viszonyok között még mindig jót lehet síelni. A kijelző 15 fokot mutat, de ennél melegebbnek lehet érezni a nap miatt. A síterep még legalább egy hétvégét nyitva tart. Kettőt, ha szerencsések lesznek az időjárással.

Aztán irány a tengerpart. A hőmérséklet egyre emelkedik. Húsvétkor már a 30 fokhoz közelít a hőmérséklet Bejrútban. A tengerparton meglepően sokan vannak, néhányan bokáig bemerészkednek a vízbe. Elég furán mutat Alex, amikor a síruháját levetve vetkőzik fürdőruhára. A víz még barátságtalanul hideg. Ahogy ilyenkor kell, egy nagy levegő, aztán rohanás a vízbe. Alex megtesz néhány tempót, de aztán vacogva bújik törölközőjébe a tengerparton, hiába, kicsit korai még strandolni…

Péntek délután: Jbeil strandja (Kép: The Daily Star)
Péntek délután: Jbeil strandja (Kép: The Daily Star)
Végül is a feladat teljesítve, síelni és strandolni egy nap alatt Libanonban, ahogy ezt a turisztikai irodák hirdetik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.