Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hótakaró borítja Jeruzsálemet és Izrael jelentős részét

2015.02.20. MTI

Lezárták a Jeruzsálembe vezető utakat a szokatlan időjárás miatt, huszonöt centiméter vastag hó takarja a várost és Izrael magasabban fekvő részeit – jelentette az izraeli közszolgálati rádió péntek reggel.
Leállt a város közlekedése, mert egyrészt a járműveken nincsenek téli gumik és hóláncok, másrészt csak a legfőbb, kórházakhoz és a jeruzsálemi vasútállomáshoz vezető főutakat tisztítják meg a rendelkezésre álló hóekékkel. A város még nincs teljesen a hó fogságában, mert a tengerparti területek felé közlekedő kelet-nyugati vasútjárattal ki lehet jutni Jeruzsálemből.

Elmarad az oktatás a hó borította településeken pénteken, mert a gyerekek és a tanárok nem tudnak eljutni az iskolákba a járhatatlan utakon. A mentőszolgálat arról számolt be, hogy egy frissen házasodott párt mentővel szállítottak otthonukba az esküvő után csütörtök éjszaka, mivel a behavazott utakon senki nem vállalta a fuvart.

A hóesés nem csak Jeruzsálemben okoz fennakadásokat, Izrael északi, hegyesebb részein teljesen leállt az élet, miután gyakorlatilag megszűnt a közlekedés. A meteorológusok fokozatos felmelegedést jósolnak a következő napokra, ezért vasárnapra várhatóan elolvad az Izraelben szokatlan hótakaró.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.