Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tízemelet magas hósánc épül Budapest közepén

2011.10.25. sielok.hu

18.000 négyzetméteren, 3 óriás sátorral vár Budapesten hatvanezer fiatalt a Monster Energy Fridge Fesztivál, ahol idén is felépül a 34 méter magas, 250 tonna hóval borított extrém sánc. 15 kamionnyi acélszerkezet érkezett a Fridge rámpájához.
Az alpesi hangulat és a nyüzsgő hütték világa visszatér Budapestre. A hazánkban egyedülálló Monster Energy Fridge Fesztivál négy napra, november 10. és 13. között a téli extrémsportok paradicsomává változtatja Budapestet. Az egyedülálló grandiózus "mobilheggyel" készülő rendezvény helyszíne idén a felújított Városligeti Műjégpálya, amely a nemzetközi fesztivállal ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A Fesztivál legbonyolultabb, ugyanakkor leglátványosabb eleme a versenyt kiszolgáló ugrató, amely 34 méternyire magasodik a Városliget fölé. A tíz emelet magas, 120 méter hosszú és 10-16 méter széles rámpa a legnagyobb mobil építmény a magyar fesztiválok történetében, amelyet több száz tonna hóval borítanak be. A 250-300 tonna havat egy holland cég gyártja. "Hihetetlenül hangzik, de lehet akár +25 fok is, szakadhat az eső, akkor is kiváló minőségű havat tudunk előállítani, hegyeket, és természetes körülményeket megszégyenítő minőségben. Ehhez a technikai alapot egy hőszigetelt, zárt sátor adja, amelyet a holland kollégák magán a rámpán helyeznek el. Ebben állítják elő a havat folyékony nitrogén, valamint nagy nyomású levegő és szétporlasztott víz segítségével. Miután a sátrak megtelnek hóval, lebontják és 5-10 méterrel arrébb teszik. Ekkor kezdődik meg a hó elrendezése"- árulta el Sallai György, a fesztivál operatív igazgatója.

"A hatalmas hóval borított pályát azután birtokba veszik a riderek, akik 45 km/h sebességgel száguldanak le a speciális ugratón, és a rámpa aljától 6-7 méteres magasságba elrugaszkodva mutatják be hajmeresztő, dupla szaltókkal és akár 900°-os fordulatokkal kivitelezett trükkjeiket" – tette hozzá Manninger Máté, versenyigazgató.

A havas hegycsúcs lábánál 18 000 nm-en várja a programra éhes látogatókat a Fridge Fesztivál, ahol hajmeresztő trükkök, világszínvonalú koncertek és a szívmelengető hüttéket megidéző programok várják az érdeklődőket. A fesztivál számokban:
  • 18000 négyzetméteren 3 óriás sátor.
  • 34 méteres rámpa
    • 30 napig épül
    • 150 ember közreműködésével, és 15 kamion szállítja a helyszínre a vázát
    • 1,2 kilométernyi kerítés veszi körbe.
  • A rámpa alatt a 400 nm biztonsági háló és 400 nm borító szivacs óvja a ridereket.
  • A rámpára a versenyzőket egy külön erre, a szerkezetre tervezett lift fogja felvinni, amely körülbelül 3 perc alatt ér fel a rámpa csúcsára.
  • A holland cég több mint
    • 250 tonna havat készít az eseményre, folyékony nitrogén, nagy nyomású levegő és szétporlasztott víz segítségével,
    • A legyártott havat 30 ember rendezgeti folyamatosan a pályán,
    • 30-40 centiméter vastagságban áll majd a friss hó.
Gyere hát ki a hegyhez, Magyarország leghavasabb fesztiváljára, ahol négy napon keresztül tartó folyamatos pörgés és buli vár!

További információk a fesztiválról:
www.facebook.com/FridgeFestival, www.fridge.hu
KOMMENTEK
kiskakas8 | 2011.11.01. 16:35
Hatalmas!
dudasszilvia | 2011.11.02. 14:52
SZENZÁCIÓS!!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.