Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idei szezon újdonságai a Hochkönig sírégióban

2008.12.09. Stánicz Balázs

Idei szezon újdonságai a Hochkönig sírégióban 2008 decemberétől vége a fáradságos átjutásnak Mühlbachból Dientenre; a korábbi csáklyás felvonók helyett egy modern kabinossal libeghetünk fel egészen a csúcsig, majd folytathatjuk kalandozásunkat Dienten lejtőin.
Hochkönig tipikusan az a síterep volt és valamennyire még napjainkban is az, ahol sok a sípálya és a sífelvonó, azonban a felvonók számában még jócskán osztoznak a húzóliftek. A síparadicsom évek óta azon ügyködik, hogy a fontosabb húzófelvonókat modern ülő, esetleg kabinos liftekre cserélje.

Az idei nyáron sem lehet ez másképp; egy új nyolcüléses felvonót építenek. Eddig, amennyiben Mühlbachból Dientenre akartunk átsíelni két húzófelvonót is igénybe kellett vennünk, méghozzá a Tiergartenalm csákányosokat, továbbá folytatásban a Gratliftet, ami egészen a csúcsig vitte fel a vendégeket. A fárasztó húzóliftezés az idei szezontól már a múlté, hiszen egy új nyolcüléses kabinossal libeghetünk fel könnyedén közel 1800 méteres magasságba, majd fedezhetjük fel onnan a Dienten-i pályarendszert.

Manapság egyre több helyen igyekeznek a környezetbe illően tervezni és felhúzni a sífelvonókat. Amerikában nem egy síterepen zöld színűre festik az oszlopokat, a Pireneusokban faborítást kapnak a hegy-, és völgyállomások. A Hochkönig sírégió új kabinosának a völgyállomását „alaposan” elrejtik, azt ugyanis valósággal beleépítik a hegyoldalba, tetejére földet visznek, amit aztán befüvesítenek. Talán pár év múlva már kis fenyőfák fognak nőni ott.
    A kabinos technikai adatai:
  • Völgyállomás: 1326 m
  • Hegyállomás: 1743 m
  • Szintkülönbség: 417 m
  • Hosszúság: 2087 m
  • Sebesség: 6 m/s
  • Kapacitás: 2800 fő/óra
A kabinoson kívül Dientenben bővítik a hóágyúrendszert a Wasthöhelift és a Zachhofalmbahn sípályáin. Az idei fejlesztések teljes költsége várhatóan 8,3 millió eurót tesz ki.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Sonneck Panzió
Tradicionális, vidéki vendégház erkélyes kétágyas szobákkal csodás kilátással Hochkönig hegyeire Werfenwengtől 5,2 km-re, Hochkönigtől 20 km-re. Svédasztalos reggeli helyi alapanyagokból.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AlpenParks Hotel Maria Alm csillagcsillagcsillagcsillag
Az AlpenParks Hotel Maria Alm a hochkönigi üdülőrégió centrumában, a hochkönigi síterep szomszédságában található. A vendégek 3 szobatípus közül választhatnak. A hotelben 400 m²-es wellness központ is a rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.