Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar: ötmilliós fejlesztés és közös bérlet Ötscherrel

2012.09.06. Bata Attila

Hochkar: ötmilliós fejlesztés és közös bérlet Ötscherrel Eddig csak jó hírek érkeznek a csődbejutott, majd megmentett síterepről. Az új tulajdonos tervei szerint a következő három évben ötmillió eurót költenek majd a síterepre, és a szomszédos Ötscher-Lackenhof síterepével közös bérleteket bocsátanak ki.
Az alsó-osztrák Hochkar síterepe 3,2 millió euróért kelt el. A síterep két új tulajdonosa közül az egyik a tartomány, Alsó-Ausztria, amely üzemeltetésre szakosodott vállalatán keresztül a síterep 49 %-át tulajdonolja. A nagyobbik rész, az 51 százalék tulajdonosa a Schröcksnadel-Gruppe vállalkozás, Peter Schröcksnadel vezetésével, aki tíz egyéb osztrák és svájci síterepet is üzemeltet. Az osztrák érdekeltségeinek a listáján található Patscherkofel és Hochkössen (Tirol), Grossglockner (Kelet-Tirol), Wurzeralm (Stájerország), Hinterstoder, Kasberg és Hochficht (Felső-Ausztria), de mindenekelőtt a szomszédos Ötscher-Lackenhof.

A közös tulajdonlás első logikus lépése, hogy az idei szezontól közös bérlettel jelentkezik Hochkar és Ötscher, így a többnapos bérletekkel vagy a szezonjeggyel mindkét síterep látogatható lesz. A másik újdonság, hogy a következő három évben további ötmillió eurót költenek a síterepre, bár most nem elsősorban műszaki fejlesztésekre kell gondolni.

Még nem eldöntött, hogy mire költik ezt az összeget, de az nagyon bizonyosnak látszik, hogy a szezon elején erőteljes marketing kampány indul majd a síterep népszerűsítésére. Schröcksnadel a környékbeli szállásadóktól is nagyobb aktivitást szeretne látni, a jelenlegi, körülbelül 30 százalékos kihasználtságon jelentősen kellene javítani.

Az új tulajdonos nem csak a liftekhez, hóágyúkhoz és az üzemletetéshez szükséges műszaki eszközökhöz jutott hozzá, hanem a vendéglátó egységekhez, sportboltokhoz, kölcsönzőkhöz vagy az irodákhoz. Ezek sorsa még nem eldöntött, vagy bérletbe adják őket, vagy vállalkozók vehetik meg ezeket az egységeket.

KOMMENTEK
huligan | 2012.09.06. 22:51
Ez a 3,2 milliós vételár nekem nem tiszta... ez simán 3,2 vagy 9+3,2? A vendéglátó egységek??? Ez nem kerek!
Bata Attila | 2012.09.06. 23:01
a mindenestül (liftek+boltok) kilenc millióra értékelt síterepet megvették 3,2 millióért
huligan | 2012.09.06. 23:13
És a 10 milliós adósságot átvállalták?
Bata Attila | 2012.09.06. 23:30
Igen, ez is lényeges, de erről nem sok szó esik. Elvileg a 10 milliós adósságért kapnak 3,2 milliót a hitelezők. (a kilenc milliós értékbecslés csak irányár volt, mindenki sejtette, hogy ennyit senki sem adna érte ilyen adóssággal)
Szóval nem tudni, hogyan kompenzálják a hitelezőket, elég-e nekik a 3,2 millió (vagyis tartozásuk kb. 1/3-ához legalább hozzájutnak) vagy még később esetleg kapnak valamit az esetleges bevételekből.
vasssy | 2012.09.07. 07:57
Gondolom ez is úgy működik mint nem fizetett lakáshitel esetén az árverezés, akkor viszont a befektetők "így jártak" és örülhetnek, hogy kaptak ennyit, hiszen a cég aminek a pénzt adták, csődbe ment...
Rew22 | 2012.09.07. 11:20
Tavaly nézegettem és egy-egy hüttét árultak 1 millió euróért. Ezek szerint síterepet jobban megéri venni... :)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.