Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mi lesz veled Hochkar? Szeptemberre kiderül...

2012.08.15. Bata Attila

Mi lesz veled Hochkar? Szeptemberre kiderül... Újabb fejezetéhez érkezett a csődbe jutott Hochkar síterepének története. Az értékbecslő megállapította a síterep irányárát, a hitelezők megtartották első közös gyűlésüket, az első konkrét ajánlat már beérkezett, de két hétig még szabad a pálya további pénzes jelentkezők része.
Az idei tél után komoly bajba került a közeli Hochkar síterepe, az adósságok egyre csak nőttek, és június elején a síterep kénytelen volt csődvédelmet kérni mintegy 100 hitelezőjével szemben, hiszen az összes adóságuk már elérte a 10 millió eurót.

A nyári szezonon nem látszik, hogy a síterep bajban lenne. A tartomány (Alsó-Ausztria) saját vállalata (BBG), amelyet a helyi síterep üzemeltetésre hoztak létre, átvette Hochkar üzemeltetését a nyári szezonra. Így továbbra is járnak a liftek, időjárástól függően napi 400-1400 fizető utassal.

Közben a csődbiztos felkérésére az értékbecslők is elkészítették a síterep értékelését, amely szerint az egész vállalkozás ingatlanokkal, síliftekkel, gépekkel és egyéb eszközökkel összesen kilenc millió eurót ér. A csődbiztos elsődleges célja, hogy ezen az áron találjon vevőt a síterepre, de ez már most látszik, hogy nem lesz egyszerű.

Eddig egy konkrét ajánlat érkezett be, a korábban is lehetséges üzemeltetőként emlegetett Markus Schröcksnadel és a BBG közös ajánlata. Markus Schröcksnadel az osztrák sí szövetség vezetője, több osztrák síterep üzemeltetője, többek között a szomszédos Ötscher is hozzátartozik. A BBG a tartomány saját cége, amely több környékbeli síterepen (Mönichkirchen, St. Corona, Mitterbach vagy Annaberg) is rendelkezik tulajdonnal. Közös ajánlatuk nem nyerte el a csődbiztos tetszését, egyes források szerint a becsült érték harmadát, más források szerint „alig a felét” ajánlották.

A hitelezők és a lehetséges befektetők kedden tartották az első megbeszélésüket. A hírek szerint további 2-3 érdeklődő rúghat még labdába a síterepért folytatott versenyben. Idejük még van a konkrét ajánlatok benyújtására, hiszen a határidőig még két hét hátra van.

A csődbiztos már nyilvánosságra hozta szempontjait. Elsődleges cél a síterep értékesítése egyben, ha ez nem lehetséges, akkor extrém esetben részenként fognak eladni mindent. Erre akkor kerülhet sor, ha szétdarabolva jóval több bevételhez juthatnak, mint egyben. Tőkeerős befektetőt várnak, aki hosszútávra tervez a sítereppel. Fontos szempont, hogy a tartomány is tulajdonos legyen valamilyen arányban, ez megnyugtatóbb lenne a jövővel kapcsolatban.

Mostantól még két hétig jöhetnek az ajánlatok, döntés valamikor szeptember elején várható, és remélhetőleg a következő szezonban ismét lehet síelni Hochkar pályáin.
KOMMENTEK
kovacspeter.ski | 2012.08.26. 18:46
Még senki nem tud semmit!
Töri-074 | 2012.09.04. 11:49
Reménykedünk!!!!
admin2 | 2012.09.04. 11:59
Töri! Nem kell már aggódni, megszületett a döntés. Ld. mai cikkünket: http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/h...ockar-megmenekult-nincs-b...
Töri-074 | 2012.09.04. 19:28
Köszi! Nagy kő esett le....hurrrááá:-))))

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.