Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóágyúval locsolnak Eplényben húsvéthétfőn

2013.03.30. MTI

Hóágyúval locsolnak Eplényben húsvéthétfőn Az eplényi sícentrum pénteken ünnepelte nyitva tartásának századik napját. Szombaton még nyitva maradnak, vasárnap azonban a várható nagy eső miatt bezárnak, de hétfőn hóágyúval locsolják a lányokat, asszonyokat - tájékoztatta a Nordica Síaréna marketingvezetője szombaton az MTI-t.
Ebele Bálint elmondta: Eplényben nem ritka az ilyen hosszú síszezon, mert a sícentrumban 44 hóágyú biztosítja a havas pályákat egész télen, s emellett a bakonyi település fekvése is különleges, hiszen a sípályáknak otthont adó Malom-völgy az ország egyik fagyzuga.

Az idei szezonban több mint két méter természetes hó esett a Bakonyban, de volt három felmelegedés is, ami miatt újjá kellett építeni a pályákat - összegezte a marketingvezető. A síaréna hóágyúi 600 köbméter hó előállítására is képesek egy óra leforgása alatt. A hóágyúval előállított hó síelésre tökéletesen alkalmas, és tartósabb is, mint a természetes, így a felmelegedések ellenére sikeres szezont tudhatnak maguk mögött - jegyezte meg Ebele Bálint.

Tájékoztatása szerint Eplényben húsvéthétfőn is lehet síelni, hóágyúval "locsolják" a lányokat és asszonyokat, s másnap, kedden is nyitva lesznek.

KOMMENTEK
coolman | 2013.03.31. 15:50
Kapjanak is rendesen a lányok, asszonyok :)
Marita2 | 2013.03.31. 21:04
Kedves gesztus .. :)
Marita2 | 2013.03.31. 21:33
Most olvasom, holnap és kedden nem nyít ki a pálya...:( kiöntött a közeli Malom patak a nagy esőzések miatt :(
cannibale | 2013.04.01. 00:42
Az komoly.. :(
admin2 | 2013.04.01. 08:26
A reggeli szomorú hír felülírta a húsvéti terveket: http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/k...atasztrofahelyzet-eplenyb...

Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.