Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kemény hideg tombol itthon és környékünkön

2009.01.10. Bata Attila

Kemény hideg tombol itthon és környékünkön Pénteken nemcsak itthon, hanem a környékünkön, valamint Európa távolabbi részein is nagyon lehűlt a hőmérséklet. A Bajor-Alpokban mínusz 36 fokkal megdőlt az idei szezon hidegrekordja, Madridot megbénította a havazás, a közép-európai térségben már régóta tart a kemény hideg.
Erdélyben is nagyon fel kellett öltözni, hiszen pénteken Csíkszeredán mínusz 24,9 fokot mértek, a 2506 méter magas Omu-csúcson is mínusz 22,6 fokot mutatott a hőmérő. Kolozsváron és Bukarestben mínusz 15 fok közelében maradt a hideg.

Szlovákiát is elárasztotta a hideg. Pozsonyban, a fővárosban mínusz 12,6 fokot mértek. Sliač (Szilács) hagyományosan nagyon hideg volt, itt mínusz 20,5 fokot mértek. Poprádon és Kassán mínusz 18 körül alakult a minimum hőmérséklet, amely körülbelül kilenc fokkal hidegebb a szokásosnál.

Budapesten sem volt túl kedvező a hőmérséklet, fővárosunkban mínusz 9,9 fokot mértek. Vidéken még hidegebb volt, Debrecenben mínusz 16,7 fok, Szegeden mínusz 15,4 fok volt, amely 11-12 fokkal hidegebb a szokásosnál.

Európa egyik legmelegebb részének számító spanyolországi Andalúzia tengerparti üdülőhelyein nulla fok alá csökkent a hőmérséklet, amely elég ritkán fordul elő errefelé. A havazáshoz nem nagyon szokott fővárost, Madridot, szinte teljesen megbénította a hirtelen jött 15-20 cm vastag hó.

A Bajor-Alpokban található Funtensee mellett megdőlt az idei télen mért leghidegebb hőmérséklet. Itt péntek reggel mínusz 36,6 fokot mértek. Az abszolút csúcs nem forgott veszélyben, hiszen a leghidegebb németországi hőmérsékletet 2001 Karácsony mérték, akkor mínusz 45,9 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.