Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hideg decembert jósolnak az osztrák meteorológusok

2012.09.23. Bata Attila

Hideg decembert jósolnak az osztrák meteorológusok Az osztrák meteorológiai intézet (ZAMG) elkészítette a hosszú távú előrejelzését az idei év végéig. Nos, ez alapján van okunk bizakodni, hiszen a szezont megalapozó decemberi hónap jelenleg úgy néz ki, hogy a szokásosnál hidegebb lesz. Tehát jöhet a hideg, düböröghetnek a hóágyúk, ha nem lenne havazás.
A ZAMG októberre, novemberre és decemberre elkészített prognózisa a három hónapra vetítve az átlagnál alacsonyabb középhőmérsékletekkel számol, ám a három hónapra, külön-külön lebontva nagyon eltérő jóslatokkal találkozunk.

Az október a mostani állapot szerint a legnagyobb valószínűséggel melegebb (50%) lesz az átlagosnál. Valamivel kevesebb (40%) az esély a szokásos átlaghőmérsékletekre, és szinte minimális (10%) esélyt adnak arra, hogy az október az átlagosnál hidegebb lesz Ausztriában.

Novemberben már indulnának a hóágyúk a síterepeken, ilyenkor már a magasabb pályákon megkezdik a pályák alapozását. Nos, ez az előrejelzés a legfurcsább, jelenleg 40% esélyt ad az átlagnál hidegebb, 33 %-ot az átlagnál melegebb és 27 %-ot az átlagos hőmérsékletekre.

Decemberre jósolt átlaghőmérséklet. Nagy az esély, hogy hidegebb lesz
Decemberre jósolt átlaghőmérséklet. Nagy az esély, hogy hidegebb lesz
Síelős szemmel nézve jól néz ki a decemberi előrejelzés, amely szerint 75%-os a valószínűsége, hogy az átlagosnál hidegebb lesz az év utolsó hónapja. Ezek mellett eltörpül a másik két variáció 25 %-os együttes esélye.

Az osztrák meteorológusok szerint decemberben egy magas nyomású légköri jelenség alakul ki Oroszország felett, amely az átlagosnál hidegebb időt okoz majd Közép-Európában. A korábban kiadott orosz és ukrán hosszú távú előrejelzések is hasonló feltételekkel számolnak. Ezen felül több meteorológiai tanulmány foglalkozik az északi-sarki olvadó jégtakaró várható hatásairól, többen osztják azt a véleményt, hogy a jégolvadás hatására megváltozó hideg és meleg tengeri áramlatok miatt az átlagosnál alacsonyabb hőmérsékletek várhatóak Közép-Európában ez elkövetkező időszakban.

Ha valóban megérkezik a decemberre jósolt hideg, akkor a síterepek ünnepelhetnek, hiszen sokkal könnyebb lesz a szezonindítás és biztatónak néz ki a legforgalmasabb, a karácsonyi időszak időjárása.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.