Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégi körkép a hazai sípályákról

2011.01.28. sielok.hu

Hétvégi körkép a hazai sípályákról A hazai síterepek gazdái örülhettek a hét eleji havazásnak, hiszen sok helyen jelentősen vastagodott a pályákat borító hóréteg. A Mátra és a Bükk lejtőit fehér lepel takarja, szombaton kinyit a bánkúti centrum is. Hétvégén várják a síelőket Tokaj és Sátoraljaújhelyen sípályáin is. Visegrádon ma is lesz esti sízés.
Eplényben szerdán esett utoljára hó, 40-60 centis porhó borítja a pályákat, így ideális körülmények várják a síelőket a Nordica Arénában. A négyüléses felvonó egész héten üzemelt, nyitva a síiskola és az 1-es és 2-es pálya teljes hosszában. Ezen a hétvégén lesz itt az év legnagyobb téli rendezvénye a SNOW DAY.
Eplény ma délelőtt
Eplény ma délelőtt
Visegrád-Nagyvillám is kapott a szerdai hóesésből, reggel 9-től este 10-ig lehet síelni, hétköznapi kedvezményes árakkal! Dobogókőn a kis hóesésekből pár centiméteres hó összejött, de ez még kevés a síeléshez. A Normafánál reggel mínusz 7 fokot mértek, gyönyörű zúzmarás az erdő, s néhány centis friss havon lehet sétálással jó levegőt szívni.
Mátraszentistván ma délelőtt
Mátraszentistván ma délelőtt
A Mátra pályái közül a Mátraszentistván Síparkban a kiadós keddi havazás eredményeként negyven centivel vastagodott a fehér lepel, s 40-80 centis hóréteg takarja a lejtőket. Négy lift üzemel, közel 2 km-en lehet már síelni, s immár nyitva a 4-es hosszú pálya is. Mátraszentlászlón azonban még „hiányzik” tíz centinyi hóréteg, ezért egyelőre zárva vannak, s nem szabad a pályára menni.

Kékestetőn is arasznyi friss hó esett, így 30-50 centis hóréteg fedi a pályákat, teljes hosszúságban lehet síelni, három felvonó üzemel. A folyamatos hóágyúzásnak, a friss hónak és a hidegnek köszönhetően kiváló a pályák minősége. A kiváló minőséghez párosul még a hétvégére ígért szikrázó napsütés, azaz igazi sí-élmény vár mindenkire Kékestetőn. Az üzemelő liftek kapacitásának köszönhetően minimális a sorban állás. Pénteken és szombaton esti sízési lehetőség is lesz.
Kékestető ma délelőtt
Kékestető ma délelőtt
A Bükkben a bánkúti síközpontban a szerdai égi áldás jóvoltából a hóréteg elérte a 15 centit, így – noha pénteken még nem lehet síelni – szombaton reggel beindul a C és a G felvonó, és nyit a 2, 4, 5, 6, 7 pálya. Szilvásváradon 15-25 centis friss hó takarja a lejtőt. Pénteken és szombaton igény esetén esti sízésre is van lehetőség, egyébként a hétvégén 9-től 16.30-ig tart nyitva a pálya.

A tokaji Kopasz-hegyen szerdán újabb 5 cm friss hó hullott, így a pálya kiválóan sízhető. Nyitva, a szokott időben, szombaton és vasárnap 10-16 óráig! Az autósok vigyázzanak: az út néhol jeges! Sátoraljaújhelyen péntek reggel borult idő, -4 fok és a szerdán esett friss hó eredményeként 12-17 centis hóréteg várja a síelőket.
KOMMENTEK

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.