Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén visszatér az élet a hazai sípályákra is!

2013.01.11. Bata Attila

Hétvégén visszatér az élet a hazai sípályákra is! Az előző hétvégéhez képest jelentős javulás állt be a magyar pályák állapotában. Megjött a havazás, beköszöntött a hideg, és a hóágyúk lassan visszaadják az eltűnt havat. Naprakész információért a síterepek oldalait érdemes felkeresni, hiszen az időjárás miatt gyorsan változhatnak a hétvégi körülmények.

Eplény

Egyedülálló éjszakai síelési lehetőségre nyílik lehetőség pénteken az eplényi Nordica Síarénában. 2013. január 11-én este hét órától 40% kedvezménnyel lehet majd négyórás jegyet váltani, amellyel éjszakába nyúlóan este 11-ig lehet síelni a csodálatos fényárban úszó kivilágított pályákon. A tetőre négyüléses felvonó, a Szent Sólyom repít fel mindenkit az éjszakán át.

A pályákat jelenleg 50-60 centi tömör hó borítja. Éjszakánként folyamatosan hóágyúznak, és még tovább hizlalják a hóréteget. A sípályához vezető bekötőút és a 82-es főút jól járható, azonban a vezetés fokozott figyelmet igényel a köd és a zúzmara miatt.

A tervek szerint a hétvégére nyitották volna meg a két vadonatúj tanulópályát, és üzemelték volna be az új műanyagköteles felvonót is, amely 110 méteres hosszúságával Magyarország leghosszabb tanulófelvonója. Ez sajnos nem jött össze, mert az enyhe időjárás miatt nem sikerült behóágyúzni a pályákat. A tervek szerint vasárnapra sikerülhet megnyitni a vadonatúj hetes pályát, amin most lehet majd először síelni. Így összesen 3298 méter síelhető pályával és öt üzemelő sílifttel várnak mindenkit. Sorban állni nem kell majd – ígérik az üzemeltetők.

Mátraszentistván

A Síparkban is folytatódott a hóágyúzás éjjel-nappal. Pénteken az előrejelzések szerint hószállingózós, téli idő várható. Szombaton biztosan sokan lesznek, valószínűleg lesz 5-10 perc sorban állás is, de a nagy havazás előtt még elvileg van esély egy gyönyörű napsütéses napra! Az üzemeltetők vasárnapra várják a mediterrán ciklont, és annak várhatóan kellemes mellékhatását, a rengeteg havat.

Visegrád

Visegrádon is hóágyúztak az előző napokban, de az időjárás is besegített 10-15 cm friss hóval. Nagyszerű pályák gyermekeknek és kezdőknek, igazi hétvégi program lehet azoknak a pestieknek, akik nem akarnak messzire utazni, akár egy esti síelésre is. A naptárba pedig már most tessék beírni a jövő pénteki bulit, ahol Dj Sterbinszky is tiszteletét teszi.
KOMMENTEK
vmate | 2013.01.11. 12:37
Jöjjön csak a hó!

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.