Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén Söldenben elkezdődik az idei versenyszezon

2012.10.26. Bata Attila

Hétvégén Söldenben elkezdődik az idei versenyszezon Szombattól ismét elindul az alpesi síelők Világ Kupa sorozata, a szokásoknak megfelelően, a tiroli Sölden gleccserén kezdődik a szezon, ha az időjárás is úgy akarja. Utána kisebb szünet jön, de november végétől már minden héten lehet izgulni a kedvencekért.
A tavalyi versenyek az amerikaiakról szóltak. Lindsey Vonn élete első óriás-műlesikló versenyét nyerte, akkor még nem sejtettük, hogy tavaly a közelébe sem juthat senki. A férfiaknál Ted Ligety nyert, Bode Miller pedig kisebbfajta botrányt okozott, pedig nem is csinált semmit. Sölden tavaly óta Miller és az amerikai csapat szponzora, így tavaly Miller virított a verseny plakátján, amit az osztrák szövetség igen csak a szívére vett. Talán mostanra elcsitultak az érzelmek, mondjuk most a tiroliak is egy helyi fiatalt, a tavalyi összetett VK 115. helyezettjét, Florian Scheibert tették a plakátra.

Annyi téma lóg a levegőben, amelyekről többet fognak beszélni, mint magáról a versenyről. Először találkozik a pornócirkusz, ahogy Maria Höfl-Riesch könyvében a sícirkuszt jellemzi. Mióta a könyv megjelent a síelős társadalom laza erkölcseiről, a svájci pletykalapok szerint, néhány feleség szorosabban fogja a csapatoknál szervízelő férjeiket.

A nemzetközi szövetség jól sikerült szezon előtti beharangozó kisfilmje
A verseny után néhány nappal ül össze a nemzetközi szövetség, hogy eldöntse, engedik-e Lindsey Vonn-t a Lake Louise-i férfiversenyen elindulni. Ez a téma még a könyvnél is jobban megosztja a síelős társadalmat. Hosszan lehetne idézni az ötlet ellenzőit vagy támogatóit, a férfi és női versenyzők eltérő véleményeit, hogy milyen esélyekkel indulhatna Vonn a férfiak között.

Ezen a versenyen debütál az új szabványú műlesikló léc, amelyet hiába szidott az osztrákokon kívül az egész mezőny éveken át, mégis bevezetik. A hosszabb és nehezebben kanyarodó lécekkel érdekes kapuvételeket fogunk majd látni, kérdés, hogy kinek sikerült legjobban áttérnie az új technikára?

A verseny, ahogy az egész szezon, legnagyobb ellensége az időjárás lehet. Tavaly négy futam maradt el az időjárás miatt, most sem lesznek ideálisak a körülmények. Októberben a legjobb versenyzők szinte kétnaponta ingáztak a svájci és az osztrák gleccserek között, annyira gyorsan változtak a körülmények. A körülmények a hétvégén sem lesznek ideálisak, szombat-vasárnap komoly hidegfront csap le a tiroli hegyekre. Arra kevés az esély, hogy a verseny elmaradna, de az biztos, hogy cudar időjárást láthatunk majd a közvetítéseken.

KOMMENTEK

Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.