Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karintiai és stájer körkép hétvégi síeléshez

2009.11.27. Bata Attila

Karintiai és stájer körkép hétvégi síeléshez Döcögősen indul a szezon, de azért nem teljesen reménytelen azoknak, akik már nem bírnak magukkal és csúsznának már egyet ezen a hétvégén is. Nyitva tartó síterepekért még több száz kilométert kell autózni a közelebbi stájer, karintiai vagy salzburgi tartományokba.
Mivel Hochkar és Lackenhof szenved a melegtől, így Alsó-Ausztria szóba sem jöhet egy hétvégi síelésre. Lehet síelni azonban három karintiai síterepen. Heiligenblut újra kinyit a hétvégére, ezúttal Elan tesztekkel várják az érdeklődőket, Az előzetes foglalások alapján a helyieken kívül rengeteg külföldi érkezhet majd, sőt nagyot fordult a világ, hiszen több buszra való vendéget várnak a síelés őshazájából, Tirolból is. Heiligenblut sokat nyert az októberi havazással, a Fallbichl részen még mindig ez a természetes hó a pálya alapja, a Schareck és a Tauernberg környékén azonban már csak a hóágyúknak köszönhetően lehet csúszni.

A Mölltal-gleccser vezetője továbbra is a környék legjobb hóviszonyait ígéri. Valószínűleg itt egy kicsit zsúfolt lesz a hétvége, hiszen számos nemzet sícsapata lepi el a pályákat a hobbisíelőkkel együtt. Jövő héten itt rendezik meg a Nassfeldre tervezett és hóhiány miatt elhalasztott FIS versenyeket is. Nassfeldről hétfőn lehet majd többet tudni, akkor ülnek össze a környék turisztikai szakemberei (és a meteorológusok). Talán akkor megtudhatjuk, a nyitás tervezett időpontját.

Turacher Höhe október 16. óta síelhető. A hétvégén három lift fog üzemelni (Wildkopf, Kornock, Übunsgwiese). A síterep üzemeltetője szerint a mesterséges hó délig kitart, utána a melegben elkezd firnesedni. A szomszédban, Stájerországban, a ski amadé terepei továbbra is nyitva tartanak. Még egy hét van a DJ David Guetta koncertig Planai síterepén, itt a hétvégén 40 cm hó és négy működő lift a kínálat. A szomszédos Hauser Kaibling várhatóan a teljes felsőrészt megnyitja a síelők előtt. Reiteralmon 60 cm hóval és három lifttel üzemel a hétvégén. Ezen felül a Dachstein gleccser is nyitva áll.

Hétvégén már Kreischberg is kinyit, igaz egyelőre csak egy lifttel, a Sunshine fog üzemelni. A nyitónapon a bérletárak 15, illetve 10 euróba kerülnek majd. A síterep a folyamatos nyitva tartást a december 4-i hétvégétől ígéri.

Stájeroszághoz közeli salzburgi terepek közül Obertauern kínálja a legtöbb üzemelő pályát és liftet. A múlt héthez képest újabb lifteket indítottak be csütörtökön és pénteken. Újdonság, hogy a hétvégén, szintén csak korlátozottan, de Flachau hegyoldalában is lehet síelni.

Van ahol teljesen mindegy, hogy lesz-e hó vagy nem. St. Jakob síterepének üzemeltetői december 5-re tervezik a nyitóbulit, amelyet akkor is megtartanak, ha egy pihe hó sem lesz a pályákon.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Pension Kreischberg/Egger-Feiel
Hangulatos kis osztrák családi panzió szobákkal és egy új apartmannal Kreischbergtől 5 percre. Szolgáltatásai: reggeli, szauna, wifi, síbusz, játszószoba, társalgó.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Club Hotel am Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, négycsillagos szálloda a kabinos lift alsó állomásától 150 méterre. Szállodai szobákkal, 2-8 fős apartmanokkal, wellness részleggel, fitnesz teremmel várja a vendégeket. Szolgáltatások: játékterem, konferenciaterem, sítároló, WiFi, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almdorf Stadl
Önálló faházak Stadl an der Mur szélén, Kreischbergtől 11 km, Turracher Höhétől pedig 22 km-re. A 70, illetve 100 m2 lakóterületű házak 6-9 fő befogadására alkalmasak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.