Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Véget ért hazánkban az idei síszezon

2010.03.25. Bata Attila

Véget ért hazánkban az idei síszezon A héten az ország két legmodernebb síterepe, Eplény és Mátraszentistván is bezárta kapuit és ezzel hivatalosan itthon véget ért a síszezon. Ugyan van még hó a pályákon, szerencsés esetben még arra elég lehet, hogy húsvét hétvégén bátor csúszással, végső búcsút lehessen venni a „tavalyi hótól”.
Az idény vége felé a magyar pályák látogatottsága sem különbözik a szokásos szezonvégi szlovák vagy osztrák forgalomtól. Hiába elég vastag a hóréteg, sokan már biciklire cserélik a síléceket, hiába lehetne még pólóban is síelni, a szabadságot inkább már a nyárra tartogatjuk.

Mátraszentistván után pénteken Eplényben is bezárnak. Még túl korai, hogy mérleget készítsünk az idei szezonról, de ennél rosszabb sosem legyen! Eplényben hivatalosan 95 napon, Mátraszentistvánon 90 napon át jártak a liftek. Mindkettő derék teljesítmény domborzati viszonyainkhoz képest. A tavalyi szezonhoz hasonlóan most is jött egy hosszan tartó hideg periódus, de két katasztrofális szezon után végre az idén hó is esett a hegyekben, és nem csak a hóágyúk tartották a lelket a hazai síelőkben. Volt olyan hétvége, amikor több kisebb síterep is ki tudott nyitni, tehermentesítve egy időre a hóágyús síterepeket.

Annak ellenére, hogy itthon már véget ért a szezon, lehet még a környéken síelni, elsősorban Ausztriában. A szlovák síterepek még megpróbálnak kitartani húsvétig, utána tömegesen bezárnak. A korábbi évekkel ellentétben idén nem valószínű, hogy még májusban is lehet síelni a Tátrában. Az idén hó nélkül maradt Lomnici-nyerget felejtsük el, de Csorba-tó és Chopok két oldala még meggondolandó lehet április közepéig.

Ausztriában is húsvét lesz a vízválasztó. Utána már csak a hagyományosan később záró síterepek hójelentéseit érdemes nézegetni. Bár az idén nincs annyi hó, mint tavaly, április közepéig kitarthat Nassfeld vagy Gerlitzen. Esetleg abban bízhatunk, hogy a májusig általában nyitva tartó terepeken (Hochkar, Turracher Höhe, Sportgastein, Heiligenblut, vagy Obergurgl) lelassul az olvadás, és az idén is kitartanak, amíg bírnak.

Ha mégsem, akkor ott vannak a gleccserek. A legvonzóbb a tavaszi gleccsersíelésben, hogy az egész szezonban összegyűlt hatalmas mennyiségű havon lehet csúszni, és a tűző napon kipróbálhatjuk, hogy naptejünk mennyit is ér a közelgő nyári strandszezon előtt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.