Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kedvezőtlen időjárás a hazai síterepeken karácsonykor

2010.12.24. Bata Attila

Kedvezőtlen időjárás a hazai síterepeken karácsonykor Sajnos, az idei karácsony sem a felhőtlen síelésről fog szólni hazai terepeinken. Az előző évekhez hasonlóan az idén is enyhe idő köszöntött be, helyenként pedig eső áztatja a korábban elkészített hóalapot. Azért biztatónak látszik, hogy szombat-vasárnaptól ismét hidegre fordul az idő és havazás is várható.
December 24-én amúgy sem szoktak teljes nap üzemelni a hazai síterepek, de az idén a délelőtti nyitva tartás is elmarad a legtöbb hazai síterepen, így lehet nyugodtan karácsonyfát állítani otthon. A hét elején érkezett enyhe időjárás már nem csak a természetes hóra alapozó síterepeknek jelent gondot, hanem már a korábban erősen hóágyúzott pályákat is jobb kímélni egy ideig.

Így döntött Mátraszentistván is, ahol pénteken és szombaton is zárva tartanak, a vasárnapi újranyitás az érkező hidegfronttól és a szombat esti hóágyúzás hatékonyságától függ. Eplényben a Síaréna honlapja szerint 24-én délben, 25-én délután, 26-án pedig egész nap nyitva tartanak. Az időjárási viszonyok miatt, indulás előtt azért érdemes ránézni az eplényi honlapra a pontos nyitva tartás miatt.

Hazánkban a hóágyúk nélkül síterepeken csak kiadós havazás után lehetne legközelebb síelni, a hóágyúzható terepeken (Mátraszentistván, Kékestető, Visegrád és az előbb említett Eplény) esetében kedvező körülmények esetén akár vasárnaptól újra lehet majd csúszni.
KOMMENTEK

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.