Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hátraszaltó a hóban Tignes síterepén - autóval!

2013.02.18. Bata Attila

Hátraszaltó a hóban Tignes síterepén - autóval! A világ első autós hátraszaltójának végrehajtójaként vonulhat be a történelembe a francia rallyversenyző és egykori profi síelő, Guerlain Chicherit, aki a francia síterep haván mutatta be ezt a látványos mutatványt egy alaposan átalakított Mini volánja mögött.
A mutatványra vasárnap került sor a francia Tignes síterepén kialakított rámpán. Ahogy a videón látható, Chicherit egy speciális anyaggal letakart fólián gyorsult fel, majd a szaltó után hóból kialakított rámpán landol.

Hátraszaltó egy Minivel
Chicherit az autójával körülbelül 60 km/órás sebességre gyorsult fel, amikor elérte a majdnem nyolc méter magas ugratót. Innen körülbelül 23 méter magasan emelkedett az ugrató fölé, miközben egy teljes, 360 fokos fordulatot hajtott végre hátrafelé, majd gond nélkül landolt hátsó kerekeivel a havas rámpán.

A 34 éves Chicherit vasárnap reggel zárt körben már teljesítette a mutatványt, majd délután több ezer néző szeme láttára már a nagyközönségnek is bemutatta azt a trükköt, amelyre négy éven át készült.

KOMMENTEK
Bukfenc | 2013.02.18. 20:13
Hány autót tört össze, míg így közönség elött is bemutatta?:)
százas | 2013.02.18. 20:43
Zárt körben, zárt osztályon. Van különbség?
százas | 2013.02.18. 20:49
Tignes-ben voltam sokszor, Minit meg nem veszek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.