Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos liftbaleset egy hátizsák miatt Svájcban

2013.01.28. Bata Attila

Halálos liftbaleset egy hátizsák miatt Svájcban Újabb figyelmeztető és teljesen emberi hibából bekövetkezett halálos baleset történt az egyik svájci síterepen. Az egyik snowboardos hátizsákja beakadt az ülőliftbe, nem tudott időben kiszállni, a lift visszafordult, majd a hétméteres mélységbe zuhant. A kórházban belehalt sérüléseibe.
Két halálos baleset is történt Svájcban ezen a hétvégén. Hoch-Ybrig síterepén egy rosszul elhelyezett hátizsák okozott halálos balesetet. Vasárnap délután egy 34 éves snowboardos hölgy a férjével együtt szállt be az ülőliftre, majd szerettek volna kiszállni a Hessisbol hegyállomásnál. A hölgy nem tudott kiszállni az ülésből, mert a hátizsákja beakadt az ülőszékbe.

Az ülés, a beakadt hátizsákkal és a rajta lógó hölggyel együtt, visszafordult a hegyállomáson és megindult lefelé. A lift biztonsági rendszere megállította a liftet, a hölgy körülbelül hét métert zuhant. A zuhanás után súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyekbe a kórházba szállítás után belehalt.

A síterep sajnálattal vette tudomásul a balesetet, ezen a terepen ilyen baleset még sosem történt. Az eddigi megállapítások szerint a hátizsák pántja szorult be az ülőszékbe. A beszállásnál táblák jelzik, hogy a hátizsákot az ölben tartva kell szállítani, a szerencsétlenül járt hölgy a hátán hagyta a hátizsákját.

Halálos szánkóbaleset történt Fideriser-Heubergen síterepén. Szombaton este 22:15-kor egy 51 éves olasz szánkós csúszott le a kivilágított szánkópályán, amikor utolérte az előtte dolgozó, és szintén a völgy irányába tartó ratrakot. Az olasz megpróbálta jobbról kikerülni és leelőzni a ratrakot, de a gép frézerének ütközött.

A rendőrség jelenleg is vizsgálja az ügyet. Fideriser-Heubergen terepén népszerű az esti szánkózás, a szervezők szerint a kivilágított szánkópályán azon az éjszakán még a telihold is segítette a látási viszonyokat.

KOMMENTEK
Trailrider | 2013.01.28. 10:26
Visszafordult a lift és csak akkor állították meg a liftet?? Ezek szerint addigra már bő tíz méteren át vonszolta az ülőfelület alá gyűrt embert a lift. Ilyen sokáig tartott megnyomni a piros gombot???
vasssy | 2013.01.28. 18:06
Ez azért valóban érdekes, hogy miért olyan későn állt meg a lift, de ha ki van írva, hogy ölben kell vinni a zsákot, akkor nem hibás a társaság...
Kálmi | 2013.01.28. 20:21
Nagyon sajnálom őket. Az ember szórakozni, sportolni, kikapcsolódni, vagy feltöltődni megy a hegyekbe síelni, vagy snowboardozni. Azt hogy meg is halhat, senki sem veszi számításba. Ez is mutatja mennyire kell figyelni a figyelmeztetések szabályok betartására, nem véletlenül lógnak a táblák.
gaboca | 2013.01.28. 22:42
Egy barátom kint van Svájcban, tegnap este cseteltünk, Hoch-Ybrig síterepen voltak, írta a helikoptert,valakinek rossz napja volt válaszoltam én, ettől rosszabb már nem lehetett. :-(
Bata Attila | 2013.01.29. 08:52
Vasssy, pontosan ezt vizsgálja most a rendőrség, miért ilyen későn állította meg a hegyi állomáson dolgozó alkalmazott a liftet.
mérnök | 2013.01.30. 23:15
A lányomnak a síkabát pertlije akadt be az ülésbe. A levegőben lógott amig közel nem került a talajhoz, akkor állította meg a liftet a kezelő. Már alig tartotta kiszakadt pertli, csoda, hogy megúszta. Vasssy nem az a lényeg ki a hibás, hanem az hogy Isten kezében vagyunk. Érted?

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.