Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták az új kabinost a svájci Gstaad síterepén

2010.12.25. Bata Attila

Átadták az új kabinost a svájci Gstaad síterepén December 23-án útjára indul az egyik legismertebb svájci síterep, Gstaad legújabb büszkesége, egy nyolcszemélyes kabinlift. Egy régebbi lift helyére épített kabinos pontosan öt hónap alatt készült el az első terepmunkától számítva és 18,5 millió svájci frankba (kb. 4 milliárd forint) került a síterepnek.
Gstaad az idén nagyon komoly programot indított síterepének fejlesztésére, ennek a hatalmas munkának a gyümölcsei értek a múlt héten és ezen a héten. Az előző héten adták át a vadonatúj négyszemélyes Chalberhöni– Vorderes Eggli ülőliftet a nagyközönségnek, ezen a héten pedig megtörtént a Rougemont–La Videmanette nyolcszemélyes kabinlift hivatalos átadása. A két lift megépítése mellett az idén megkezdték a hóágyú-rendszer továbbfejlesztését is.

Ezek a fejlesztések teljesen új dimenzióba helyezik a nyugati oldal infrastruktúráját, hiszen a négyszemélyes ülőlift egy 1960-ban épített liftet vált fel. Az 1345-1673 méter között közlekedő új lift már óránként 1800 utast szállíthat, amely nagy előrelépés a korábbi nyolcszázzal szemben. Az új lift stratégiai fontosságú, hiszen a felső állomásától számos közkedvelt pálya indul. Csak a négyszemélyes megépítése 6,9 millió frankba (1,5 milliárd Ft) került.

Gstaad: síelés az új négyszemélyes környéki pályákon
Komoly pénzeket költöttek a hóágyúzás fejlesztésére is. Az idén 1,2 millió frankos (265 millió Ft) fejlesztéssel egy kritikus 100 méteres részt tettek teljesen behavazhatóvá, valamint az egyik egy kilométer hosszú pálya teljes hosszában kiépítették a hóágyúkat.

A legdrágább mulatság azonban mégis a tavaly megsérült majdnem 60 éves lift pótlása volt. Az 1950-ben épített lift egyik kabinja idén januárban lezuhant, szerencsére utasokat nem szállított, de liftet azonnal lezárták. A bezárt lift helyén épült az új kabinos, amely óránként 1400 utast szállíthat a 968 méteren található völgyállomás és a 2152 méter magasan fekvő hegyállomás között. Az ötvenhat kabin 17 tartóoszlopon keresztül halad át, a legmagasabb oszlop magassága meghaladja a 30 métert. Az új kabinos a három kilométer hosszú utat 10 perc alatt teszi meg.
KOMMENTEK
Rambo | 2010.12.25. 11:00
Ha megint 150 Ft lesz a CHF akkor esetleg megnézem. Addig marad Ausztria...

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.