Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Grange: Kitzbühel után diadal Schladmingban is!

2011.01.26. Lipiczky Ágnes

Grange: Kitzbühel után diadal Schladmingban is! Levi és Kitzbühel után újabb szlalomgyőzelmet söpört be a franciák technikai specialistája, Jean-Baptiste Grange. A francia síző ezúttal a schladmingi villanyfényes műlesikláson diadalmaskodott.
Keserű vereséget könyveltek el az osztrákok a schladmingi éjszakai műlesikló Világkupán. A 45 ezer néző előtt megrendezett viadalon versenyzőik közül a legjobb eredményt Benjamin Raich érte el, aki csak a kilencedik helyen zárt. Ez a tüske nagyon is fájó a piros-fehérek számára, hiszen az elmúlt négy szezonban nem engedték ki a diadalt a kezükből: 2007-ben Raich, 2008-ban Mario Matt, míg 2009-ben és 2010-ben Reinfried Herbst volt a leggyorsabb a schladmingi pályán. Pedig az első futam után még négy osztrák is az első tíz között állt: a Planai kétszeres bajnoka, Herbst az ötödik helyről várta a folytatást, ám a második futamban kiesett a versenyből. A francia Jean-Baptiste Grange azonban mindent vitt. Az első futam negyedik helyéről tökéletes versenyzéssel tudott az élre ugrani, és ezen a napon senki sem tudta megfogni őt.
Grange tehát elmondhatja magáról, hogy három nap leforgása alatt megnyerte a világ két legjelentősebb műlesikló versenyét, a kitzbüheli és schladmingi szlalomviadalt.
"Először 2006-ban szerepeltem ezen a pályán, és akkor azt mondtam magamban, hihetetlen ez a verseny, muszáj lesz egyszer megnyernem – magyarázta Grange. – Ez volt az egyik legnagyobb álom az életemben, és sikerült megvalósítanom." Ami kisebb csodaként is elkönyvelhető, hiszen a Herbst kiesésétől csalódott osztrák szurkolók füstbe borították a Planait, és a rossz látási viszonyok miatt a franciának várnia kellett a rajtra a második futamban.
"Az ilyen helyzeteket nehéz kezelni, de miután elrajtoltam eltaláltam a ritmust, az volt az érzésem, hogy szinte repülök a havon" – folytatta a francia síző. Érdekes statisztikai adat, hogy nem a francia síző az egyetlen, aki ugyanabban az évben képes volt megnyerni a kitzbüheli és a schladimngi szlalomot: Benjamin Raich 2001-ben, a szintén osztrák Manfred Pranger 2005-ben, míg a finn Kalle Palander 2003-ban vitt véghez ugyanezt a bravúrt.
KOMMENTEK
hópapa | 2011.01.26. 14:00
Jó verseny volt, de én nem csípem, amikor túl szélesre tűzik a pályát. Olyankor csak erőlködésbe fullad az egész, és semmi szépség, stílus nincs benne.
Bevallom, nekem nagyon hiányzik Janica a versenyekről, mert a stílusa az csodaszép volt.
Bata Attila | 2011.01.26. 14:15
hát, igen. Janica egy külön klasszis volt, csodás stílussal. Férfiak között sem látok olyat, aki olyan szépen síelne, még Ivicának is lenne mit tanulnia tőle :)
grego7 | 2011.01.26. 16:06
ja
DogHead | 2011.01.26. 17:17
Ez a pálya nagyon jó, bár egyszer akkorát pereceltem rajta, hogy új sínadrágot kellett utánna venni. Főleg a kanyar utáni részen lehet szépen esni.
pentole | 2011.01.31. 08:17
Szerintem is nagyon jó verseny volt. Örülök, hogy nem osztrák nyert. Az ő idejük lejárt. Nagyon jók a horvátok is. Gyakorlatilag alig van egy-két síterepük és azok se sokkal nagyobbak, mint Mátraszentistván, vagy Eplényke mégis ott vannak a világ élvonalában. Sportszerető nemzet. Tegnap Zrncic-Dim is érmet nyert. A régi sínemzetek meg csak néztek, mint a lukinyúl.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.