Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlizten, Verditz és Arnoldstein: rekordszezon eddig

2009.03.12. Bata Attila

A magyar síelők körében is népszerű három karintiai síterep remek szezont zár az idén. A kevesebb kelet-európai vendég helyett a hazaiak foglalták el a pályákat és ennek köszönhetően hatalmas rekorddal zárta a szezont Arnoldstein és Verditz. A tavalyihoz hasonló a látogatottság Gerlitzen síterepén.
Gerlitzen Alpe
Gerlitzen Alpe
Verditz, a legkisebb síterep a három közül az idén megduplázta vendégei számát, és eddig összesen 20 000 vendéget fogadtak. A síterep jelenleg befektetőre vár, aki közreműködne abban, hogy a 20 millió eurós fejlesztési tervek megvalósulhassanak. 2011-ig még biztosan üzemelnek a liftek, de az utána következő időszak bizonytalan.

Arnoldstein (Dreiländereck) síterepére az idén eddig 30 százalékkal többen látogattak ki, mint tavaly, zömében a hazai síelők. A 88 000 vendég nagyszerű hóviszonyokat talált itt az idei szezonban. A jövő itt is attól függ, hogy sikerül-e befektetőket találni a fejlesztésekhez, a következő év céljainak eléréséhez legalább hétmillió euróra lenne szükség.

Gerlizten, a Villach környéki legnagyobb síterep az idén 330 000 látogatót fogadott. Az elmaradt kelet-európai síelőket itt is a helyiek pótolták. A 25 000 karintiai bérletes az idén 15 százalékkal több napot síelt ezen a síterepen. A síterep vezetője szerint a legnagyobb forgalmú napokon körülbelül 8000 síelő használta egyszerre a pályákat, de sosem alakultak ki nagyobb sorok.

Már itt is beszélnek a fejlesztésekről. Jövőre hat hektárral szeretnék bővíteni a síelhető pályafelületet, amelyhez a Klösterle lift középső állomásánál egy használt liftet is üzembe állítanának. További cél a parkoló bővítése legalább 300 férőhellyel, amelyre azért lehet szükség, hogy a hazai turisták is szívesebben jöjjenek a pályákhoz.

Gerlitzen síterepén még mindig bőven van hó, a tervek szerint az idei szezonban Húsvétig minden nap nyitva lesznek. Arnoldstein síterepén a jelenlegi tervek szerint március 22-ig lehet síelni. Verditz síterepe már zárva van.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Gerlitzen
Modern, önellátásos apartmanok nappali +1, vagy nappali +2 hálószobával 1500 méter magasan Gerlitzen sípályái mellett. Szolgáltatások: wellness részleg, mélygarázs, étterem, fűtött sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.