Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlitzen: hőkamerával találták meg a síelőket

2013.12.11. Bata Attila

Hétfő este szerencsésen végződött az a mentőakció, amelyet két eltévedt osztrák síelő után indítottak a karintiai Gerlitzen síterepén. A két osztrák nő a sötétben tévedt el és kértek segítséget telefonon. Végül a mentőhelikopter hőkamerás keresésének eredményeképpen találták meg a pontos helyüket.
Az osztrák ORF beszámolója szerint két osztrák hölgy, egy alsó-ausztriai és egy burgenlandi tévedt el a magyarok által is közkedvelt Gerlitzen síterepén. A két hölgy délután négykor tartott a Gerlitzengipfel (csúcs) felől a Bergeralm üdülőfalu irányába, amikor teljesen eltévedtek a hegyoldalban. A lehető legbölcsebb döntést hozták 1700 méter magasan a sötétben és a meredek hegyoldalban, 17:13-kor telefonon segítséget kértek a rendőrségtől.

Ide tartottak (Kép: Feuerberg Mountain Resort)
Ide tartottak (Kép: Feuerberg Mountain Resort)
A bejelentés után a helyi rendőrség és a lifttársaság alkalmazottjai a keresésükre indultak. Bár volt telefonos összeköttetés a mentők és a bajbajutottak között, de az állandóan megszakadt, így nem lehetett pontosan megállapítani a két nő tartózkodási helyét.

Végül egy mentőhelikopter sietett a segítségükre, amely hőkamerával pásztázta a hegyoldalt és sikerült megtalálni a két nőt. Este 7:30-kor a keresőcsapat is megtalálta őket, épségben, de átfagyva. Még egy kis gyaloglás várt rájuk, de utána motorosszánnal és ratrakkal mindkettőjüket biztonságban lehozták.

KOMMENTEK

Szállástippek
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.