Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Furcsa síelős szokások: melltartók a fán

2014.11.29. Bata Attila

Talán lehetne egy ilyen sorozat is a fura dolgokból, de most nézzünk egy példát egy olyan észak-amerikai szokásra, amely alig akar átszivárogni az öreg kontinensre. Az eredete kissé homályos, az is lehet, hogy már sosem tudjuk meg, hogy miért dekorálják ki az amcsik melltartóval a fákat?
A „szakirodalom” szerint valamikor a hatvanas években terjedt el az a szokás az amerikai síterepeken, hogy egy kiválasztott fát azzal tiszteltek meg, hogy rengeteg bugyit és alsóneműt akasztottak az ágaira. Később a bugyik mellett felkerültek a melltartók is, majd szinte teljesen átvették a dekoráció szerepét, hiszen a rossz nyelvek szerint ettől sokkal könnyebb megválni és jobban kézre is esik. Így a nyolcvanas években már inkább melltartós fákról (bra tree) beszélhettünk a korábbi panty tree helyett.

Így csinálják a profik...
Arról eléggé megoszlanak a vélemények, hogy miért alakult ki ez a furcsa szokás. Van, ki az aprés ski (a síelés utáni bulizás) egyik korai vadhajtásának tekinti. Mások szerint, ha valamelyik hölgy túlságosan felnőtt módon viselkedett az egyik liften, akkor az alatta lévő fán hagyott egy emléket, hogy ezt tudassa a világgal. Megint mások azt véleményezik, hogy ez a szokás az évenkénti Mardi Gras bulik alatt alakult ki. (Ez a buli, karnevál, farsang, vagy hívjuk, ahogy akarjuk húshagyókeddre esik, minden évben a húsvétot megelőző hetedik vasárnap utáni kedd)

Bármi is az oka, teljesen mindegy. Ma már inkább csak poénból kerülnek női alsóneműk a fákra. A síterepek vegyesen fogadják ezeket a „látványosságokat”. Néhány fa időközben tényleg kultikus lett, ma már hozzátartoznak a síterephez. Vannak olyan terepek, ahol a családias vendégkör érdekében nem nézik ezt a szokást annyira jó szemmel. Ezeket a fákat gyakran áthelyezik kevésbé frekventáltabb helyekre, vagy egyszerűen kivágják őket.

Ha valaki valami hasonlóval találkozott az Alpokban, várjuk a hozzászólásait!
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.