Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Remek hóviszonyok az osztrák gleccsereken

2012.10.17. Stánicz Balázs

Remek hóviszonyok az osztrák gleccsereken Az elmúlt napok havazásainak köszönhetően remek hóviszonyokkal várják az osztrák gleccserek a síelőket. A friss hó sokat javított a hóhelyzeten és egyre több sípálya üzemel, ráadásul az elkövetkezendő napokban a napsütésé lesz a főszerep
Az osztrák gleccsereken már a múlt héten is esett friss hó, ekkor átlagosan 30 cm-t kaptak Ausztria gleccser síparadicsomai. A hétfői havazás az alsóbb térszíneket is fehérbe öltöztette, a gleccsereken átlagosan 30-60 cm friss hó esett, helyenként ennél valamivel több. Jelenleg az összes gleccser üzemel Dachstein kivételével. A havazásoknak köszönhetően egyre több sípályát és felvonót nyitnak meg és természetesen a hóágyúk is gőzerővel üzemelnek. A hóágyukat hétfőn este kapcsolták be és szerdáig szinte folyamatosan szórták a havat, így jelentős mennyiségű technikai havat sikerült gyártani.

Igaz a gleccserek mellett néhány "normál" síterep is belehúzott, Schladmingban már túl vannak az első ratrakoláson, sőt a hóágyúkat is bekapcsolták. Egyelőre konkrét nyitási dátum nincs, csak annyit mondtak, amilyen korán lehet szeretnék elkezdeni az idei szezont. Planaion és Reiteralmon egyaránt 30 cm hó fedi a hegycsúcsokat.

Schladmingban már ratrakolnak
A mai reggel kellőképpen hideg volt az alpesi völgyekben; Raurisban -3.3 fokra ébredtek a helyiek, Ziller völgyében -2.2 fokot mértek. -1 fok alá kúszott a hőmérő higanyszála a Gastein és Großarl völgyében is.

A tegnapi hófelhők elvonultak és a napsütésnek semmi sem áll az útjába. A jelenlegi előrejelzések szerint a hétvégén is marad a szép, stabil időjárás, így a hosszú hétvégén remek síelő idő várható a gleccsereken. Igaz a hőmérséklet emelkedni fog, de ez a nagyobb magasságokban nem jelent gondot.
KOMMENTEK
Sörapu. | 2012.10.17. 10:55
Azt hiszem jobb hírekkel nem is szolgálhattál volna! Szombaton elkezdjük az idei szezont.
Stani | 2012.10.18. 21:45
Szintén , az idő pazar lesz :)

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.