Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

40.000 látogató a Budapest Fridge fesztiválon

2010.11.18.

Sikerrel zárult Magyarország egyetlen téli fesztiválja, a Monster Energy Budapest Fridge. Az extrém-sport és zenei rendezvényre 40.000 látogató volt kíváncsi 4 nap alatt. Ezzel a szervezőknek sikerült elérni, hogy Budapest ne csak nyáron legyen fesztiválközpont.
4 nap, 34 méter magas rámpa, 67 versenyző, 220 tonna hó, 40.000 látogató és 3 teltházas este a Party Arénában: a Monster Energy Budapest Fridge fesztivál eredményessége jól mutatja, hogy bár Magyarország nem sí nagyhatalom, de igenis van igény a téli fesztiválokra és versenyekre.

Csütörtökön nyitotta meg kapuit az 56-osok terén a Monster Energy Budapest Fridge Fesztivál, és már aznap 7000 fő volt kíváncsi a versenyzők edzésére és a Parov Stelar koncertre.

Pénteken az elektronikus zenéé és a kvalifikációé volt a főszerep: Szigeti Viktor egyedüli magyarként bejutott a Top 16-os döntőbe, James Zabiela és Oliver Huntemann pedig megtöltötte a csónakázó tavon felállított Nokia Party Arénát.
A rendezvény legerősebb napja szombat volt: délután az első Ridehouse Ollie Jam verseny került megrendezésre, ahol a lelkes hazai snowboardosok élvezhették a több tonna mesterséges hó előnyeit. A fesztivál fénypontja az esti nagydöntő volt: versenyt a síelők között Elias Ambuehl nyerte, míg a snowboardosok között Pat Burgener diadalmaskodott. A 15.000 fős közönség a sport mellett a nemzetközi előadókra is kíváncsi volt: Grandmaster Flash és Dub FX igazán felpörgette a közönséget.
Vasárnap már minden a magyarokról szólt: a rámpa aljában az ifjú reménységek bemutatóztak, délutántól pedig a rocké volt a főszerep: a Fish! és Kowalsky alapozta meg a hangulatot, a rendezvényt pedig a rock királya, a Tankcsapda koncertje zárta le.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy ekkora sikerrel zárult az Monster Energy Budapest Fridge fesztivál, előzetes adatok szerint már első évben nullszaldós lett a rendezvény. A szombati koncertek és a döntő alatt, szabályosan borsódzott a hátam a felfokozott hangulattól. Mind a nemzetközi versenyzők, mind pedig a sztárfellépők nagyon jól érezték magukat nálunk, és konkrétan jelezték, hogy jövőre is szeretnének részt venni a fesztiválon." – mondta Sólyom Ádám, fesztiváligazgató.

Eredmények - sí

Versenyző neve Elért összpontszám
Elias Ambuehl 370
PK Hunder 355
JF Houle 354
Russ Henshaw 349
Jacob Wester 338
Markus Eder 334
Niklas Ericsson 322
Jon Olsson 318
Paddy Graham 312
Antti Ollila 282
Pepé Kalensky 266
Brucic Lukas 262
Oscar Scherling 160
Guillames Sbrava 120
Lolo Favret 20
Sam Favret 0

Eredmények - snowboard

Versenyző neve Elért összpontszám
Pat Burgener 308
Michal Ligocki 269
Petter Bakken Kristiansen 257
Matevz Pristavec 249
Szigeti Viktor 246
Erik Botner 245
Arthur Longo 243
Wojtek Pawlusiak 216
Kuba Dytkowski 215
Anton Bilare 210
Thomas Franc 167
Macho Michael 166
Benjamin Wetscher 148
Blayze Bramwell 124
Matevz Petek 124
Stefan Falkeis 120
KOMMENTEK
Vis Major | 2010.11.19. 11:38
Mi szombaton voltunk kint, alapvetően tetszett a rendezvény, de azért lenne pár észrevétel:
Ha sokkal több kiállító, és mindenféle kipróbálható érdekesség lett volna, akkor az ember a köztes időt is tartalmasabban eltölthetné az ugrások és koncertek között.
Nyilván macerás lenne, de valahogy az érkező köré több nézőhelyet kialakítva lényegesen többet és többett láthattunk volna az alján történt eseményekből, mint félszemmel mindig a kivetítőt figyelve, ugyanis ennyi ember nem fért oda rendesen.
Akkor nem tűnt fel, de a promóciós bögrét forralt borral töltve 500-ért áruló cég alaposan átvágta a népet: 150 forint 1 deci forralt bor, a bögrébe 4-et mértek, plusz 500 a betét a bögréért, ha akarom nem viszem vissza, és ennyiért az enyém. Nos ez így is lett. Ellenben otthon használva gyanús lett, hogy nem annyi az annyi. Ugyanis az a bögre, amibe 4 deci forralt bort számoltak, valójában csak 3 decis. Ezt viszont elképesztő pofátlanságnak tartom, mert 450 forint 3 deci forralt borért önmagában sem kevés, na de hogy ezt még egy kis extra lehúzással megfejeljék? Pláne úgy, hogy bevinni sem ételt, sem italt nem lehetett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.