Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Freeride fesztivál Gstaad gleccserén

2011.04.07. Árvay Sándor

Freeride fesztivál Gstaad gleccserén A svájci Glacier 3000 régió a freerider hódeszkások és síelők kedvenc terepe. Nem csoda tehát, hogy Európa legjobb profi riderei és tapasztalt hegyi vezetők is gyakorta vendégeskednek itt – legközelebb ezen a hétvégén, amikor a hagyományos "Freeride days, Gstaad" eseményre gyülekeznek majd a szabad lesiklást imádók, szerte a kontinensről.
A nagyszabású banzáj nem csupán a riderek seregszemléje és szakmai találkozója, hanem igazi népünnepély is, ahol tapasztalt vezetők segítségével igyekeznek minden résztvevő számára a tudásának megfelelő száguldást kínálni. A kezdők, haladók és a menő riderek külön-külön csoportokat alkotnak majd, mindegyik társaságot profi rider és hegyi vezető is elkíséri a szabad száguldásra, s ott lesz velük a lesiklás során egy fényképész is, aki megörökíti a nem mindennapi élményt ígérő porhavas kalandot.
Forrás: www.glacier3000.ch
Forrás: www.glacier3000.ch
Szombaton és vasárnap is fél tíztől sötétedésig tart a lejtők meghódítása, de aki menet közben szusszanásra vágyik, a Mittelstation Cabane hütténél megpihenhet, ahol a freeride show trükkjei mellett siklóernyős repülés (Basejumping Speedflying, Acro Paragliding), különböző termékbemutatók, sí- és snowboard tesztelések, ügyességi játékok is szerepelnek a programban, s az italok, finom ételek mellett a szórakoztatásról DJ gondoskodik. Igazi tombolást azonban a Party Village esti bulija kínál, ahol a nap közben készített fotókat és filmeket is meg lehet csodálni az óriáskivetítőn.
Forrás: www.glacier3000.ch
Forrás: www.glacier3000.ch
A legfrissebb hó- és időjárás előrejelzés szerint a hét végén is tartja magát a 15-240 centis hó, miközben ragyogó napsütés és igazi tavaszi hőmérséklet (5-15 fok) lesz Les Diablerets környékén. A síközpont a gleccser árnyékában fekszik, 1150 méter magasságban, erdőkkel, alpesi rétekkel és régi faházakkal szegélyezve. Les Diablerets-t az útikönyvek Ördögoromnak nevezik. A 2850-3000 méteren levő gleccsersí-terephez szédítően merész drótkötélpálya visz fel. Hódeszkások számára egy nagyszerű funpark is található. A völgybe a 2970 m-en levő Scex Rouge csúcsról Oldenalp felé egy 14 km hosszú fekete pályán lehet visszacsúszni, a szintkülönbség 1520 méter.

Lehet jönni még az utolsó pillanatban is, ám léc/snowboard, hátizsák és védősisak nélkül senki ne induljon útnak, mert ezen alapkellékek hiányában senki sem csatlakozhat a csoportokhoz.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.