Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fóliával védik a havat a visegrádi lift nyomvonalán

2013.01.06. Gutbrod Rezső

Fóliával védik a havat a visegrádi lift nyomvonalán Két nap meleg után szerencsére már újra télies az időjárás Visegrádon is. Sajnos a meleg szél jelentős károkat okozott, de ennek ellenére majdnem összefüggő maradt a hóréteg, hála a kitartó hóágyúzásnak.
Szeretnénk a meleg szél és eső ellen védekezni, így elindítottunk egy programot először a felvonónyomvonalak letakarására, amit láthattok is a képeken. Amennyiben jók lesznek a tapasztalatok, úgy a felvonónyomok mellett a kisebb pályák letakarását is fontolóra fogjuk venni. Ezzel előbb tudunk majd egy meleg periódus után újra kinyitni. A webkamerák internet hiányában átmenetileg nem nézhetők, hétfő estétől reméljük már helyreáll a kapcsolat.

A felmelegedés ellenére ez a tél eddig jobban alakul, mint az előzőek, remény van egy kemény folytatásra, hiszen az utóbbi években január közepétől február végéig, március elejéig tartott a tél.

A hóágyúink tüzelésre készen várják a mínuszokat, hétfő éjszaka van esély a hóágyúzásra, legkorábban kedden tudunk újra kinyitni.

Addig is készülünk a nagyobb télre, készen van a kölcsönzőbővítésünk, nagyobb hely áll hétvégén rendelkezésre az öltözéshez, új tárolója lesz a megnövelt léckészletnek is. A Doppelmayr tányéros felvonónk próbaüzeme már zajlik, hamarosan felkerülnek a függesztékek, és üzemkész lesz az új liftünk is.

A régi nagyfelvonónk lágy indítója is hamarosan kész, és újabb 2 kisliftünk üzemel már sebességszabályozó automatikával. Ezek előnye az újraindításkor is érvényesül, hiszen nem kell már kiszállni a liftből egy esetleges leálláskor, mert teljes terhelés mellett is rántásmentesen lehet újraindítani a felvonókat.

Már csak az igazi tél hiányzik és birtokba lehet venni ez évi fejlesztéseinket, és még egy-két meglepetés mindig marad a tarsolyunkban.

A visegrádi minigleccser, jelentem, a helyén van, most még a viharos meleg szél sem tudott kifogni rajtunk, itt van újra a tél, hamarosan találkozunk a pályákon.

KOMMENTEK
Fixer98 | 2013.01.07. 12:25
Mint egy igazi gleccseren!!! :-)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.