Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Feuerkogel: csak most indulhattak el az új liftek

2010.01.31. Bata Attila

Feuerkogel: csak most indulhattak el az új liftek Egy héttel ezelőtt az osztrák sajtó még a szezon egyik vesztesének tekintette Feuerkogel síterepét, ahol az idei szezonban 16,4 millió eurós beruházással új pályákat és két modern liftet is építettek, de hóhiány miatt eddig csak álltak. Vasárnap végre beindíthatták az új lifteket is a felső-ausztriai síterepen.
Hatalmas volt az öröm a síterepen tavaly júniusban, amikor a hosszú engedélyeztetési folyamat, tervezések, és viták után végre megkezdődhettek a munkák a síterepen, amelynek két legfontosabb része egy nyolcszemélyes kabinos és egy hatszemélyes ülőlift építése volt. A liftépítések teljes költségeit a felső-ausztriai tartomány állta, de a pályák és a közművek 1,83 milliós költségét a helyi önkormányzat fizette.

Az új liftek és az új pályák is elkészültek a Karácsony előtti szezonnyitóra, de mivel a liftek melletti pályákon nincsenek hóágyúk, és az emlékezetes decemberi hóhiány a síterepet is keményen sújtotta, így a két lift üzembeállítására mostanáig kellett várni. Az utóbbi napokban végre Felső-Ausztriában is nagyobb mennyiségű hó esett, így vasárnap végre elindulhatott a nyolcszemélyes Gsoll kabinos lift és a hatszemélyes Grubersunk ülőlift.

Feuerkogel pályatérképe a vasárnap óta üzemelő új liftekkel
Feuerkogel pályatérképe a vasárnap óta üzemelő új liftekkel
Múlt héten helyi politikusok már megemlítették, hogy az idei helyzetből tanulva, a következő szezonra jelentősen javítani kellene a műhavazás feltételein. Az már jó jel, hogy a döntéshozók is érzik a helyzet komolyságát, így felcsillant a remény új hóágyúk beszerzésére és az infrastruktúra fejlesztésére.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.