Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Feuerkogel és Gosau: Új liftek és hóágyúk

2010.01.04. Stánicz Balázs

Feuerkogel és Gosau: Új liftek és hóágyúk Felső-Auszria elfeledett hegye, a Feuerkogel úgy tűnik ébredezik álmából. Az idei szezonra teljesen megújult az impozáns Dachstein árnyékában fekvő síterep, ahol az idei szezonra egyszerre két új felvonót adtak át.

Feuerkogel: Új kabinos és hatüléses lift

Tervek már évek óta voltak, a szükséges anyagi háttér azonban csak az elmúlt nyáron lett meg, így el is kezdődtek a munkálatok a tartomány legnaposabb síterepén, Feuerkogelen.

A síparadicsom két új felvonóval bővült, nevezetesen egy nyolcüléses kabinossal, melyeknek kabinjait az osztrák Carvatech cég építette, és egy hatszemélyes ülőlifttel. A kabinost Gsollbahnra, míg az ülésest Grubersunkbahnra keresztelték.

Emellett bővítettek a hóágyúrendszert és a pályák terén is vannak változások, elsősorban pályakorrekciókat hajtottak végre, továbbá egy-két új szakaszt is létrehoztak, így még több kilométer és sípálya felület áll a síelők és a hódeszkások rendelkezésére.
Az új hatüléses hegyállomása
Az új hatüléses hegyállomása
Az idei fejlesztések 16,4 millió eurót kóstáltak, amit teljes egészében a tartomány állt a Feuerkogel Neu projekt keretében.

Gosau: Új hóágyúk

Bár kevésbé látványos, annál fontosabb fejlesztésre került sor a Dachstein West sírégióhoz tartozó Gosau síparadicsomában. A kellemes síterepen több millió eurót költöttek a hóágyúrendszer fejlesztésére, aminek keretében újabb vezetékeket fektettek le a Hornspitz területén és egy új víztározót is építettek.
KOMMENTEK

Szállástippek
Alpendorf Dachstein West
A hangulatos 6 és 8 fős házikók 400 fő részére kínálnak kényelmes szálláshelyet, 50-450 méterre Dachstein West sípályáitól. A főépületben recepció, minishop, medence és szaunarészleg is található. Reggeli pékáru rendelésre kérhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Gutjahr csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A családi vezetésű 4 csillag Superior színvonalú szálloda Abtenau központjában található a helyi karkogeli sípályák közelében, Dachstein West-Ananbergtől pedig 11 km-re. A wellness részlegben beltéri medence, szauna, szolárium és fitneszterem áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.