Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fél méter friss hó esett tegnap Ausztriában

2010.03.07. Bata Attila

Fél méter friss hó esett tegnap Ausztriában Visszatért a tél Ausztriába. A kemény hideggel érkező hidegfront a nyugati országrészben 24 óra leforgása alatt 30-50 cm friss havat hozott. Kelet felé tartva valamelyest csökken a frissen hullott hó mennyisége, de a meteorológusok szerint, március elejéhez képest szokatlanul sok hó esett egy nap alatt.
Már Magyarországra is megérkezet az a front, amely havazást hozott Ausztriába. Az osztrák meteorológiai intézet szerint a márciusi tél első támadásán vagyunk még csak túl, a következő héten további havazások és szokatlanul hideg idő várható.

A vasárnap reggelre lehullott hó mennyisége a meteorológusok szerint is szokatlanul nagy. A statisztikai adatokat böngészve körülbelül tízévente fordul elő március elején, hogy egy nap alatt kb. 50 cm hó hulljon az osztrák hegyekben. A mostani havazás első nyertesei a vorarlbergi és a tiroli régiók, de a keleti oldal sem panaszkodhat, hiszen az alsó-ausztriai Lunz am See településen vasárnap reggelig 17 cm hó esett.

A hideg idő a hét közepéig folytatódik Ausztriában, a magasabb fekvő völgyekben a következő napokban akár mínusz 15 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála. Különösen a hétfő és kedd éjszaka kell nagyon hidegre számítani Ausztriában. A hét második felétől már enyhülés várható.

Ennyi friss hó esett eddig Ausztriában. Az osztrák meteorológiai intézet ma reggeli (07:00) adatai:
Település Friss hó 24 óra alatt (cm)
Mittelberg 47
Mellau 35
Schröcken 28
Langen am Arlberg 27
Reutte in Tirol 18
Lunz am See 17
Mariazell 16
Salzburg 15
Kitzbühel 14
Innsbruck 10
Mondsee 10
KOMMENTEK

Szállástippek
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bartelbauer panzió csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű panzió a St. Sebastiani gyakorlólift és négyüléses lift közvetlen szomszédságában, félpanziós ellátással, játszószobával. Igény esetén 2-5 fős apartmanok is foglalhatóak a melléképületben, 70 m-re a panziótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.